Un sondeig entre els clubs catalans determinarà si l’FC Andorra B puja de categoria

El filial tricolor liderava el grup 21 de Quarta Catalana quan es va suspendre la lliga i ara la Federació ha decidit que la dona per finalitzada sense definir encara si hi haurà ascensos o descensos

Jugadors de l'Andorra B celebren un gol en un partit d'aquesta temporada.
Jugadors de l'Andorra B celebren un gol en un partit d'aquesta temporada.

La Federació Catalana de Futbol (FCF) ha decidit aquest dijous donar per finalitzada totes les competicions que depenen d’ella. Això afecta a diverents equips andorrans. En concret, al filial de l’FC Andorra, que milita al grup 21 de quarta catalana, als equips de base de l’Enfaf i al CE Sant Julià i el FS Encamp de futbol sala. En el cas del segon equip tricolor aquesta decisió podria comportar el seu ascens a Tercera Catalana. La decisió, però, dependrà de les consultes que l’ens federatiu realitzarà en les properes setmanes entre tots els clubs.

Via junta telemàtica, l’FCF ha adoptat la mesura que ja feia dies que havia avançat Joan Soteres. Aixi, ha donat per finalitzades totes les competicions que organitza de la temporada 2019-20. Pel que fa al futbol 11, això suposa de Primera Catalana cap a baix i totes les lligues de base.

El filial de l’Andorra, que quan es van suspendre les lliges a causa de l’esclat de la crisi del coronavirus anava líder del grup 21 de Quarta Catalana, podria ser un dels grans beneficiats i, també, un dels grans perjudicats per aquesta decisió. Tot dependrà de com es determini la conclusió dels campionats. L’FCF té dos opcions sobre la taula. Una, que hi hagi ascensos i descensos en funció de la classificació en el moment de l’aturada. En aquest cas, el conjunt tricolor pujaria a Tercera Catalana.

L’altra possibilitat és anul·lar totes les lligues. És a dir, que no hi hagi ascensos ni descensos i, per tant, la propera temporada comenci de nou tal com va iniciar l’ara finalitzada. Per tant, l’Andorra B, tot i ser líder del seu grup, es quedaria sense premi esportiu. El que no es planteja l’FCF és l’opció combinada: ascensos sí, descensos no. L’ens entén que, en aquest cas, es produiria un excés d’equips en algunes categories difícil de gestionar.

La decisió no està pressa i, de fet, es pot dir que dependrà dels mateixos clubs. Així, la federació té previst “obrir al llarg de les properes setmanes una consulta” entre ells per conèixer la seva opinió sobre la conclusió dels campionats, abans d’adoptar una resolució de forma posterior. Cal tenir present que hi ha més equips en posicions de descens que no en places d’ascens i, per tant, a priori, l’opció de deixar-ho tot igual sembla tenir avantatge si la decisió s’acaba basant en un recompte d’opinions.

Comentaris (2)

Trending