Un Sant Jordi mirant al cel i mig festiu (per les vacances escolars)

La climatologia poca animada i el fet que la Setmana Santa allarga els dies sense classe dels infants resten una mica de força a una jornada que continua tenint el seu epicentre a la Plaça del Poble

-
-
Sant Jordi és sempre Sant Jordi. És clar, però, que si el temps no acompanya, i aquest dimarts els núvols i algunes gotellades han obligat a mirar permanentment el cel, i una part de la població és fora del país aprofitant que els infants encara estan de vacances escolars per la Setmana Santa, l’animació i l’ambient de cau. Però fins a límits del tot controlables, és clar. I és que, no deixa de ser també un clàssic, la Plaça del Poble ha tornat a ser l’epicentre de la jornada. Un 23 d’abril més.

Al tomb del migdia ha estat quan més gent s’ha aplegat a la plaça. També una nodrida representació d’autoritats -moltes d’elles en funcions- han fet cap a l’espai que acollia nombroses parades i encara més autors que s’han acostat fins a l’indret a firmar els seus llibres. Des del periodista i cap de comunicació del MoraBanc Andorra, Gabriel Fernández, fins al veterà escriptor i exdiplomàtic Antoni Morell passant per Josep Enric Dallerés o Robert Pastor, entre altres escriptors, han firmat les seves obres. Sempre mirant al cel, això sí.

La cònsol d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, i el cap de Govern en funcions, Toni Martí, han encapçalat el seguici institucional també integrat per la subsíndica general, Mònica Bonell, o el titular de Finances en funcions, Jordi Cinca, entre molts altres. Tots plegats, a banda d’apuntar-se a ‘l’obligació’ d’adquirir un llibre han ressaltat la bona resposta de públic i llibreters que hi havia tot i escaure en mals dies, enguany, el Sant Jordi.

Clar que si no hi han faltat els llibres, menys encara s’han absentat les roses. De tots colors i amb el groc, per segon any consecutiu, situat com a convidat d’honor en la fila cromàtica de la flor per excel·lència. En aquest cas, parades de diverses floristeries però, també, d’entitats o col·lectius juvenils que miren de fer alguns guanys per poder sufragar les seves respectives causes han fet acte de presència a la Plaça del Poble. 

També la plaça Coprínceps d’Escaldes ha acollit presència de llibreters, escriptors i floristeries. I, enguany, el temps dubitatiu ha fet que més que altres Sant Jordi, diversos establiments a cobert hagin vist incrementar la presència de compradors i, per tant, han incrementat les vendes en un dia ben assenyalat, també, en la facturació d’aquests negocis.

Etiquetes

Comentaris

Trending