Un resident desferma la por al coronavirus al seu poble de l’Argentina

L’home, que va arribar a Concepción del Uruguay el 8 de març i havia de romandre confinat dues setmanes, va ser detingut per la policia en una espectacular operació perquè sospitaven que no seguia la restricció

Comentaris

L'home és tret per dos policies amb vestit de protecció.
L'home és tret per dos policies amb vestit de protecció.

Les autoritats argentines s’estan prenent molt seriosament l’ordre de quarantena per aquelles persones que arribin al país provinents de zones molt afectades per la crisi del coronavirus. El seguiment que es fa per garantir que es compleixi és estricte, com ha pogut comprovar en la seva carn un resident a Andorra. Va viatjar a Concepción del Uruguay i el fet que se sospités que no estava seguint la instrucció de no sortir al carrer va desfermar l’alerta i va provocar que la policia l’anés a buscar i se l’emportés, això sí, ben protegits contra una possible infecció.

L’home té 35 anys i és natural d’aquesta població d’Argentina, fronterera amb l’Uruguai, a la província d’Entre Rios. Havia arribat al país el 8 de març i havia de complir les dues setmanes de confinament que exigeix el govern de la Casa Rosada a qualsevol persona provinent de zones on el Covid-19 estigui molt estès. El motiu del viatge era participar en una boda que s’havia de celebrar el cap de setmana.

Alguns usuaris de les xarxes socials, principalment Facebook, el van acusar d’anar a la cerimònia, tot i l’ordre de quarantena per haver arribat d’Espanya. Ell ho va negar, tot defensant que l’origen del viatge havia estat Andorra. Els missatges i, probablement alguna denúncia, va aixecar l’alarma en el cos de policia federal.

Aquesta va desplegar un dispositiu al costat del domicili de l’home per controlar-lo. Vestits amb l’equipament especial per evitar qualsevol risc de contagi, el van detenir i el van traslladar, segons els mitjans locals, cap a la delegació local del cos. Posteriorment, va ser portat cap a un hospital.

Allà va ser estudiat pels metges, que van indicar que no tenia símptomes de la malaltia. Després se’l va tornar a casa. Els doctors del centre sanitari entenen que el risc que hagi provocat transmissió del virus, si és que el te, és “pràcticament nul·la”. El que han volgut recomanar és que qui hagi tingut contacte amb ell es vagin fent controls preventius. Només en el cas que en els propers dies l’home detingut desenvolupés la malaltia s’hauria de començar a investigar quins contactes ha pogut mantenir aquests dies.

Comentaris

Trending