Un miler de persones respon l'enquesta que serveix per dissenyar el servei de bici elèctrica del país

Comentaris

Un miler de persones respon l\'enquesta que serveix per dissenyar el servei de bici elèctrica del país
Un miler de persones respon l\'enquesta que serveix per dissenyar el servei de bici elèctrica del país

Aquest diumenge clou una de les primeres fases per a la implantació, al Principat, d’un sistema de mobilitat amb bicicleta elèctrica. Un miler de persones han respost una enquesta proposa per l’empresa SocialInnovació, sota la coordinació d’Albert Gomà, que ha de donar claus al ministeri de Medi Ambient per a la confecció del servei, hereu del denominat Pedaland, que va funcionar una temporada d’estiu, aproximadament, pel centre del país.

El Govern, d’acord també amb l’Automòbil Club d’Andorra (ACA), va anunciar el setembre la ferma voluntat de treure en concessió durant aquest 2017 un servei de bicicleta elèctrica similar, per exemple, al Bicing de Barcelona. De fet, justament si es coneix aquest servei o el Vélib de París és una de les preguntes que es formula. L’enquesta és virtual i anònima. I consta de diverses pantalles que recullen tant dades personals de qui respon (edat, estat civil, lloc i anys de residència al país, nacionalitat, membres que composen la llar familiar…) com hàbits de mobilitat.

En aquest darrer sentit, per exemple, se sol·licita com es desplaça l’enquestat per anar al lloc de feina o a fer la compra. O de quina forma visita els familiars o amics. I també se li demana en funció de què tria el seu mètode de transport, ja sia el cotxe, la moto, la bicicleta, el transport públic, anar a peu… Entre els motius de l’elecció es proposa des de temes de comoditat a aspectes de seguretat. O, fins i tot, si s’escull caminar com un hàbit saludable.

A l’enquestat se li fa situar damunt d’un plànol la sortida i l’arribada del seu trajecte més habitual. I, després, se li demana pel servei esmentat de lloguer de bicicletes elèctriques. Si el coneix, si no. I si utilitzaria un servei similar en cas que es posés en marxa al Principat. O si es decantaria, si hi fos, per un sistema de lloguer de vehicles elèctrics o motocicletes elèctriques. Alhora, també es demana per la utilització dels carrils bici. 

Més enllà de l’anunci que durant el 2017 es té la voluntat de concessionar l’esmentat servei de bicicletes elèctriques, la ministra responsable de Medi Ambient, Sílvia Calvó, i els seus companys de gabinet responsables de Transports o Ordenament Territorial van avançar que es continuarà promovent la senyalització del carril bici per diverses contrades del país.

Comentaris

Trending