Una guspira causa l'incendi de Canillo, que no es podrà extingir fins aquest divendres

Els treballs de retirada d’unes pilones elèctriques haurien causat les flames a la zona de la Traba, que han cremat uns 400 metres quadrats de vegetació baixa

Comentaris

La fumera s'ha fet visible des de molts punts.
La fumera s'ha fet visible des de molts punts.

Fins aquest divendres no es podrà acabar d'extingir l'incendi que a primera hora de la tarda d'aquest dijous s'ha declarat a Canillo. Concretament, les flames han afectat una zona forestal propera a la Traba, a l’esquerra de la carretera general 2 en sentit pujada. Efectius del cos de bombers, inclòs dos helicòpters, s’han desplaçat a la zona per actuar i intentar extingir el foc, tasca dificultada per la complexitat per accedir a l’espai afectat a causa de l'orografia. El sinistre s’ha iniciat per culpa d’una guspira en les obres de retirada de les pilones elèctriques de l’antiga línia elèctrica aèria. Hores d'ara l'incendi, que ha cremat uns 400 metres quadrats de vegetació baixa, està sota control però encara hi ha flama viva en alguns punts i agents del cos es mantindran tota la nit a la zona.

L’avís ha tingut lloc minuts abans de les quatre de la tarda. Haurien estat operaris mateix de l'empresa que feia els treballs de retirada de les pilones els que haurien alertat els bombers que se'ls havia escapat, tallant, una guspira. Ràpidament, s’han mobilitzat efectius del cos de prevenció i extinció. En concret, i en un primer moment, s’han desplaçat tres vehicles des de la caserna d’Andorra la Vella i un camió des de la de Canillo, el primer a arribar a la zona. A més, i donat que al terreny on s’ha declarat el foc no s’hi pot arribar a peu amb facilitat, també hi participa en les tasques d’extinció un helicòpter. Posteriorment el dispositiu s'ha duplicat, incorporant-se fins i tot un segon helicòpter, i s'ha actuat amb una doble línia d'actuació: via Canillo i via el Tarter. El sinistre ha generat una gran fumera que és visible des de diferents parts de la parròquia.

Segons les fonts consultades, el foc s’hauria iniciat amb una guspira causada pels treballs que s’estan realitzant a la zona per retirar les antigues pilones de la línia elèctrica aèria. El fet que la vegetació estigués força seca -argelagues i altres arbustos- per la manca de precipitacions dels darrers dies i el vent que bufava haurien ajudat a estendre ràpidament les flames, tot i els intents dels operaris per sufocar-les. Els efectius dels bombers desplaçats han constatat de seguida la dificultat per accedir a la zona zero de l’incendi.


Una de les pilones que s'estan retirant en una zona propera on hi ha hagut l'incendi.

De fet, la tasca grossa per a l’extinció l’han acabat duent a terme els helicòpters, amb passades contínues per llançar aigua sobre les flames. En pocs minuts, s’ha pogut controlar la situació, encara que la feina es preveu que s’allargui encara fins aquest divendres, primer per apagar definitivament el foc i després per continuar la vigilància perquè no revifi. Tot el perímetre de l'incendi ha quedat encerclat amb mànegues i un retén de bombers farà control de nit i aquest divendres al matí, amb els efectius que faci falta, es preveu rematar la feina.

Tot i el sinistre, el trànsit a la carretera general 2 no s'ha hagut de tallar. Això sí, s'ha fet amb pas alternatiu regulat pels membres del servei de circulació de Canillo.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending