Un gestor societari andorrà, absolt en dos mediàtics casos fiscals que s’investigaven a Espanya

Ignasi Maestre estava vinculat tant a la causa que afectava l’exfutbolista Xabi Alonso com a una derivada del denominat ‘cas Lezo’ de corrupció a la comunitat de Madrid

Un dels casos que esquitxaven el gestor andorrà tenia a veure amb el futbolista Xabi Alonso.
Un dels casos que esquitxaven el gestor andorrà tenia a veure amb el futbolista Xabi Alonso.
Un prolífic gestor societari andorrà ara ja jubilat respira tranquil des de fa uns dies i encara més avui. Responsable d’Igmasa, una empresa dedicada a gestionar patrimonis i dissenyar vehicles societaris, Ignasi Maestre estava vinculat tant a la causa que afectava l’exfutbolista Xabi Alonso com a una derivada del denominat ‘cas Lezo’, amb l’expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio González. Maestre ha estat absolt d’un cas i s’han arxivat les diligències que sobre ell hi havia en l’altre.

Cert que tant en un cas la decisió no és ferma i encara es pot recórrer i en l’altre el sobreseïment és provisional, però les fonts consultades han mostrat la seva satisfacció per totes dues resolucions i han reafirmat que això demostra allò que sempre s’havia mantingut: que s’havia actuat sempre d’acord en la llei de cada jurisdicció en què s’estigués actuant encara període de temps concret.

La darrera comunicació és de l’Audiència nacional espanyola d’aquest matí, i afecta l’exfutbolista Xabi Alonso, que estava acusat, igual que dos assessors seus, de tres delictes contra la Hisenda pública espanyola. Frau fiscal, vaja. Un d’aquests assessors era Ignasi Maestre, titular d’una societat a Madeira a la qual Alonso presumptament li hauria traspassat els drets d’imatge el 2009. Alonso i els seus dos assessors, entre ells, s’ha dit, el gestor andorrà, no van voler avenir-se a cap acord amb la fiscalia perquè era admetre la culpabilitat. I almenys en primera instància l’Audiència espanyola conclou que la posició del ministeri públic, molt bel·ligerant, era “erràtica”.

L’altra qüestió investigada a Espanya que també esquitxava Maestre era la referida al saqueig d’una empresa que gestionava l’aigua a la Comunitat de Madrid (Canal de Isabel II) i la corrupció que hi hauria hagut en relació amb una societat brasilera. En aquest cas, denominat ‘cas Lezo’, hi havia un munt de persones investigades, entre els quals i com a principal, l’expresident madrileny Ignacio González. El jutge instructor ha enviat a judici González i altres investigats. Però també n’ha deixat fora un bon piló, entre els quals Ignasi Maestre.

Comentaris

Trending