Un resident gallec de 24 anys mor a Síria combatent amb les milícies kurdes contra l’Estat islàmic

Samuel Prada León va néixer el 1993 a la província d’Ourense però des de petit que es va traslladar al Principat, on encara viuria la seva mare

-
-
Un resident gallec de 24 anys hauria mort dissabte passat combatent amb les milícies kurdes a Síria. Samuel Prada León havia nascut a la província d’Ourense però des de ben petit es va traslladar al Principat, on encara té el permís de residència en vigor i on hi viuria la seva mare. Prada, que usava com a nom de guerra Baran Galicia (Pluja Galícia), hauria estat víctima de l’explosió d’una bomba llençada des de l’aire per forces turques. El jove vinculat a Andorra -resident formal a Escaldes-combatia l’Estat islàmic jihadista en el front de Jinderise tot defensant l’enclavament d’Afrin.

Samuel Prada León va néixer el 1993 i s’hauria traslladat amb la seva mare al Principat segons que han informat fonts andorranes a l’Altaveu i tal i com ha confirmat la família del mort a la Televisió de Galícia. Les fonts consultades no han pogut aclarir fins quan es va estar al Principat, però el que sembla clar és que es va afegir l’estiu passat a les tropes kurdes que lluiten a Síria contra els radicals islàmics de l’ISIS. Des de final de gener estava combatent al cantó d’Afrin, un lloc situat a la frontera nord de Síria amb Turquia.

Un portaveu de les Unitats de Protecció Popular kurdes, que és el nom oficial que rep l’exèrcit kurd, ha confirmat aquest diumenge la mort del ‘camarada’ Baran Galicia, que hauria tingut lloc el dia 10 de febrer quan, com a mínim, estava acompanyat per un francès que també va perdre la vida. Tots dos, que es van unir al mateix temps a les milícies kurdes l’estiu passat, haurien estat víctimes d’un bombardeig aeri que protagonitzaven les forces turques a la zona també d’Afrín.

Prada León hauria participat en altres destacades operacions terrestres protagonitzades pels kurds contra ISIS i de forma coordinada amb l’aviació de la coalició internacional. El resident al Principat hauria participat en la batalla de Deir Ezzor i també en l’ofensiva contra la que va ser capital del califat, Raqa, d’on els kurds van aconseguir foragitar els jihadistes.

Comentaris

Trending