Un excel·lent concert i més de mig miler de persones donen visibilitat a les ‘malalties rares’

L’estrena pública de l’Associació de Malalties Minoritàries omple de gent, música i emotivitat la sala del Prat del Roure

Comentaris

-
-
Més de mig miler de persones ha omplert la sala del complex escaldenc del Prat del Roure en el concert solidari que suposada la posada de llarg de la recentment constituïda Associació de Malalties Minoritàries d’Andorra (AMMA). Un dels reptes que tenen els impulsors de l’esmentada entitat, que compta amb el suport de Bomosa, és donar visibilitat a dolences rares però que tenen alguns afectats en la societat andorrana. I de ben segur que aquest repte, d’entrada, ja l’han assolit: el cap de Govern, tres ministres i tres secretaris d’Estat -un d’ells en la seva faceta de músic- han participat d’un acte que també havia de servir per recaptar fons per a l’organització.

El concert, protagonitzat per ‘Four Flags’, ‘Love It’ i ‘The Star Choir’ ha estat d’allò més celebrat pel públic. De fet, tot i l’emotivitat que en conjunt ha respirat l’acte, això no ha tret que musicalment també hagi tingut un nivell més que interessant. El màxim responsable de l’executiu, Xavier Espot, ha afirmat, com també ho ha fet a través de les xarxes socials, que els promotors de l’associació "tindran al Govern que encapçalo al seu costat per col·laborar de manera decidida i per donar visibilitat i suport a les persones que pateixen aquestes malalties”. També la cònsol d’Escaldes, Rosa Gili, o la presidenta de la recentment constituïda associació, Mònica Lage, han dirigit unes paraules als assistents, entre la satisfacció general pel bon desenvolupament de l’acte.

D’autoritats no n’hi han faltat pas. Perquè a banda d’Espot o Gili, també hi han estat presents Joan Martínez Benazet -titular de Salut- i Víctor Filloy -ministre d’Afers Socials- amb les respectives secretàries d’Estat dels seus departaments, Helena Mas i Teresa Milà, respectivament; i la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva; o el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, que en aquest cas prenia part de l’acte més com a integrant de ‘Love It’ que no pas com a responsable de les negociacions entre Andorra i Brussel·les. També el cònsol menor escaldenc, Quim Dolsa, o el president i ‘alma mater’ de Bomosa, Turi Mora. Un dels moments més emotius ha estat al final de tot plegat quan alguns dels menors que pateixen les dolences minoritàries s’han afegit a cantar amb ‘The Star Chor’. La ballaruga, el taral·leig i els cops de mans de la platea en tota la seva extensió, i també alguna llagrimeta d’emoció i satisfacció han tancat l’acte. 

Imatges i vídeos: AMMA, Govern i comú d'Escaldes.

 

Comentaris (1)

Trending