Un estudi situa Andorra entre els països europeus menys segurs davant el coronavirus

La classificació, elaborada pel Deep Knowledge Group, analitza aspectes com l’eficàcia de la quarantena, la gestió dels governs o els recursos sanitaris

-
-

Andorra és un dels països europeus menys segurs pel que fa a l’epidèmia del coronavirus. Almenys així s’assegura des del Deep Knowlege Group, que fa dies que està publicant classificacions diverses que surten d’analitzar diferents paràmetres, com ara l’eficiència de la quarantena, la gestió dels governs o la preparació pels tractaments. Segons el rànquing dels Estats del vell continent, el Principat estaria agrupat en aquells on la seguretat és baixa.

El Deep Knowledge Group es presenta com un consorci d'organitzacions comercials i sense ànim de lucre que actuen en àmbits que van des de la investigació científica fins a la inversió, l’emprenedoria, l’analítica, els mitjans de comunicació, filantropia i molt més. Els darrers dies, i arran de l’esclat de la pandèmia de la Covid-19, ha elaborat diferents classificacions amb relació a la seguretat de cada país o l’eficiència

Asseguren que aquests rànquings es fan “amb la implementació de la seva metodologia analítica pròpia”, que inclou “més de 70 paràmetres” i analitza 150 països. Les dades es recopilen de fonts com l’Organització Mundial de la Salut, la Universitat Johns Hopkins o el Centre de Malalties Infeccioses dels Estats Units. A cada paràmetre se li dóna una ponderació específica o un factor d’importància.

S’analitza, per exemple, dades com l’eficàcia de la quarantena, la gestió que ha fet cada govern, l’eficàcia dels tractaments, els recursos sanitaris o la capacitat de detecció de casos. Sumant els resultats aconseguits, es dona una nota a partir de la qual es fa la classificació.

La puntuació obtinguda per Andorra és de 524,73, fet que la situa dins del grup de països europeus que, segons el grup, ofereixen una seguretat baixa davant el coronavirus. Entre els millors puntuats, hi ha Alemanya, amb 631,07 de nota, Suïssa, amb 619,24 i Àustria, amb 616,61. Per sota només hi hauria quatre estats: Regne Unit (522,71), San Marino (521,50), Itàlia (520,47) i Espanya (518,85).

Comentaris (15)

Trending