Un estudi revela que el coronavirus es frena a partir dels 15 graus de temperatura mitjana

L’informe, realitzat pel Servei Meteorològic de Catalunya i l’Hospital Clínic amb dades de diferents països estableix que, a més de 20 graus, l’expansió cau un 50%

L'agost del 2018 es va arribar als 32 graus en alguns punts d'Andorra
L'agost del 2018 es va arribar als 32 graus en alguns punts d'Andorra

Un estudi realitzat conjuntament entre el Servei Meteorològic de Catalunya i l’Hospital Clínic dona certa esperança de cara a l’evolució de la crisi del coronavirus. Entenen que les condicions climàtiques dels propers mesos, especialment les de temperatura, podrien ajudar a frenar l’epidèmia, tot i que avisen que no es podran descuidar els hàbits sanitaris, evitar el contactes o la mateixa capacitat de resposta del sistema de salut. L’informe, però, apunta que el patogen baixa la seva capacitat de difusió a partir dels quinze graus centígrads.

En concret, la màxima probabilitat d’expansió del virus es dona en la franja de temperatura mitjana d’entre tres graus negatius i quinze. A partir d’aquesta dada i fins als vint, la capacitat de contagi baixa de forma clara i, de fet, per sobre dels vint, davalla fins a la meitat.

Si això és correcte, és evident que l’arribada de la calor i la proximitat de l’estiu pot jugar a favor de la contenció del coronavirus. A Andorra, però, encara trigarà un temps a donar-se aquestes condicions climàtiques. Per exemple, la mitjana de temperatura de maig a l’estació de la central de FEDA se situa entre els 10 i els 14 graus. Al  juny entre els 15 i el 20, tot i que l’any passat va ser especialment càlid.

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending