Un atac informàtic deixa la SER sense programació andorrana

La incidència, de gravetat important, afecta totes les emissores locals de la cadena espanyola i ha obligat a desconnectar tots els sistemes informàtics de la delegació

El logo de la cadena SER a Andorra.
El logo de la cadena SER a Andorra.

La branca andorrana de la Cadena SER s’està veient afectada també per l’atac informàtic massiu que han sofert els sistemes de l’emissora espanyola. Així, tota la programació que s’emet en desconnexions, com ara Soroll a i els butlletins informatius locals no s’han pogut difondre. Per ara, i a l’espera que es pugui resoldre la situació, els canals andorrans estan reproduint l’emissió que es fa des de Madrid.

Els problemes han començat de matinada a conseqüència d’un “atac de virus informàtic de tipus ransomware, encriptador d’arxius” que, segons s’ha informat des de la cadena de radiodifusió espanyola, ha tingut “una afectació greu i generalitzada de tots els sistemes”. Per això, “seguint el protocol establert en ciberatacs”, s’han desconnectat tots els sistemes.

Això ha provocat que a la delegació de la SER a Andorra no s’hagi pogut utilitzar els ordinadors ni de redacció ni els que serveixen per a la desconnexió local. Per ara, no s’ha pogut realitzar la programació habitual, com ara Soroll o els informatius. El que s’ha fet, com moltes altres cadenes locals de l’emissora és rebotar el senyal de Madrid o el de Barcelona, com ara el programa ‘Aquí’, que presenta Josep Cuní.

Segons fonts de l’emissora consultades per Altaveu, els tècnics treballen intensament per mirar de solucionar la greu incidència. Encara, però, no hi ha cap càlcul de quan es podria recuperar la normalitat i, per tant, reprendre les emissions locals de la SER.

Comentaris

Trending