Un ascensor unirà aquest any Príncep Benlloch amb Ciutat de Valls

El pressupost del comú d'Andorra la Vella contempla una partida de 250.000 euros per a la construcció

El terreny on s'ubicarà l'ascensor.
El terreny on s'ubicarà l'ascensor.
El comú d'Andorra la Vella construirà un ascensor que unirà l'avinguda Príncep Benlloch amb el carrer Ciutat de Valls. L'obra té un pressupost de 250.000 euros, estarà enllestida aquest mateix any i permetrà salvar el desnivell que hi ha entre dues de les zones més habitades de la capital. 

La connexió del centre amb el carrer Ciutat de Valls ha estat una de les prioritats de la cònsol major de la capital, Conxita Marsol des que va accedir al càrrec. Un dels primers projectes va ser el d'instal·lar una cinta transportadora per accedir a la part alta de Ciutat de Valls.

Ara ha confirmat la construcció d'un ascensor a l'avinguda Príncep Benlloch entre una gasolinera i l'edifici Roc de Sansa. Marsol ha explicat que d'’aquesta manera, es podrà completar la interconnexió des de Prat de la Creu, Príncep Benlloch (amb l’ascensor de la Quirola), i fins a Ciutat de Valls.

Aquest ascensor, també millorarà la mobilitat de la zona, ja que molts dels autobusos escolars no caldrà que puguin fins a dalt: podran deixar els infants i joves al peu de l’ascensor perquè, a dalt, una passarel·la connectarà amb els centres escolars. No és l'unic dels projectes que es desenvoluparà a Ciutat de Valls. ja s'ha tancat amb un privat una cessió de terrenys per construir un aparcament vertical al carrer Mestre Xavier Plana (a la part alta), amb capacitat per, com a mínim, 300 places. Es faran abonaments adaptats als veïns i també, després d’escoltar els seus neguits, per als professors dels centres escolars. Cal tenir en compte que el 2021 algunes aules del Lycée Comte de Foix es traslladaran a l'antiga escola espanyola de Ciutat de Valls.

La superfície d’urbanització, a més, és prou àmplia perquè, a banda de l’aparcament, es pugui estudiar ubicar-hi un altre equipament per al barri. També s'està estudiant la possibilitat d'obrir un centre de salut a Ciutat de Valls.

 

Comentaris

Trending