Un andorrà entra a la cúpula internacional de la Creu i la Mitja Lluna Roja

Josep Duró passa a formar part de la comissió per al compliment i la mediació per a Europa de l’IFRC

-
-
L’expresident de la Creu Roja andorrana Josep Duró formarà part de la cúpula de l’entitat a nivell internacional. Per primera vegada en 39 anys d’història, l’ONG andorrana tindrà veu en la Federació Internacional de la Creu i la Mitja Lluna Roja. Duró ha estat designat membre de la comissió per al compliment i la mediació de la zona Europa. Un mandat per als pròxims quatre anys, que permet enfortir la posició de la Creu Roja Andorrana i del país en el mapa de les organitzacions mundials.

Fins ara la comissió estava formada per representants d’Azerbaidjan, Àustria i Alemanya, i la representació andorrana substituirà l’alemanya, tal com informen des de la Creu Roja. La missió principal d’aquesta comissió és ajudar les societats nacionals englobades en l’àrea europea en mediacions i control d’actuació per al respecte dels principis i valors de les polítiques aplicades per les societats a l’àmbit local. En cas de necessitat urgent, la comissió pot també actuar internacionalment enviant in situ mediadors que col·laboraran a buscar una solució amb l’estat concernit i les societats civils.

Una delegació de la Creu Roja Andorrana es troba aquests dies a Ginebra per participar en l’assemblea general, que se celebra fins a la setmana vinent. Una cita anual que reuneix totes les entitats d’arreu del món (192 països) i que serveix per dibuixar les línies d’acció de l’entitat i l’estratègia global, al mateix temps que reconeix oficialment els nous països membres de la federació, enguany Bhutan i les Illes Marshall, i nomena també nous representants per a les diferents comissions.

Comentaris (9)

Trending