Dues motos andorranes implicades en un accident molt greu a Coll de Nargó

Hi ha un ferit crític, un altre de molt greu i un tercer de menys greu en un sinistre que ha mantingut la C-14 tallada unes dues hores i mitja i les causes del qual s’han de determinar

Comentaris

Efectes de la retenció que està provocant l'accident.
Efectes de la retenció que està provocant l'accident.
Dues motos andorranes  ’han vist implicades i han protagonitzat l’accident de circulació molt greu que hi ha hagut aquest matí a la C-14 en el terme municipal de Coll de Nargó, en què s'ha vist implicada un altre vehicle de dues rodes. Els pilots de les tres motocicletes han resultat ferits, un està en estat crític, un segon s’ha fet ferides molt greus i el tercer revesteix menys gravetat. Arran del sinistre, la carretera ha estat més de dues hores tallada, situació que ha generat una desena de quilòmetres de retencions.

L’accident, les causes del qual encara s’han de determinar, ha succeït poc abans de les 11 del matí al quilòmetre 157 de la C-14. De seguida s’ha vist que la situació era greu i fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat dos helicòpters medicalitzats, dues ambulàncies, tres dotacions dels bombers i tres cotxes patrulla dels mossos d’esquadra. La circulació s’ha tallat immediatament perquè poguessin ser atesos els ferits. Inicialment, fonts oficials dels mossos han assegurat que les tres motos implicades tenien totes plaques de matrícula andorrana i s’estava treballant en la identificació dels pilots. Finalment, només dos dels vehicles eren del Principat i el tercer, austríac.

Les motocicletes serien de gran cilindrada -en concret dues BMW 1200 cc i una KTM 990 cc- i s’està estudiant les circumstàncies que han envoltat el sinistre. Els primers indicis apunten al fet que dues de los motocicletes haurien fregat lateralment i haurien després col·lisionat amb la tercera. Les fonts policials oficials consultades no han pogut confirmar aquest extrem i tampoc no ho faran oficialment públic perquè després hi ha pugnes entre les asseguradores. Testimonis presencials, que han garantit que una moto era austríaca i les dues altres andorranes, han assegurat que aquestes darreres, que circulaven en direcció a Lleida, haurien estat les causants d'un xoc frontal. En qualsevol cas, serà l'atestat dels mossos el que determini les circumstàncies exactes de tot plegat.

El que està clar hores d’ara és que el ferit més crític ha estat traslladat a l’hospital Vall Hebron de Barcelona -fonts d'aquest centre han assegurat que l'estat del pacient és greu, sense donar més detalls- i el molt greu s’ha enviat a l’Arnau de Vilanova. Finalment, el pilot que presentava les ferides menys greus ha estat conduït a l’hospital de la Seu mateix (d'aquest no hi ha dubte que és un ciutadà andorrà de 64 anys). Poc abans de la 1 del migdia s’ha començat a donar pas alternatiu i a 1/4 de 2 finalment s’ha reobert totalment la circulació. El tancament de la via, pas natural de visitants i turistes cap al Principat, ha arribat a comportar una desena de quilòmetres de retencions.

Comentaris (3)

Trending