Detingut un dels conductors implicats en l'accident que ha obligat a tallar l’avinguda Tarragona

AMPLIACIÓ.-Els bombers han hagut d’intervenir per retirar els cotxes afectats i un arbre que ha caigut arran de la col·lisió, però sortosament no s’han hagut de lamentar danys personals de rellevància

Agents de policia, de circulació i dels bombers treballant en el lloc dels fets amb els dos cotxes implicats encara en el mateix punt.
Agents de policia, de circulació i dels bombers treballant en el lloc dels fets amb els dos cotxes implicats encara en el mateix punt.
Un accident amb dos cotxes implicats a l’avinguda Tarragona ha obligat a tallar la circulació durant una bona estona entre les rotondes de l’antiga estació d’autobusos, a la confluència amb el carrer Bonaventura Riberaygua, i la que hi ha just al peu del carrer Vilanova. El sinistre ha succeït just enmig d’aquests dos punts i no ha provocat, sortosament, danys personals de rellevància. Un dels conductors, resident portuguès, ha acabat detingut en donar positiu a la prova d'alcoholèmia.

Agents de circulació del comú d’Andorra la Vella, agents de policia i bombers s’han traslladat fins al lloc dels fets per fer-se càrrec de la situació i fer els atestats corresponents, amb les pertinents proves i preses de declaracions als conductors implicats. El fet que un dels cotxes s’hagi encastat en un arbre fent-lo caure inicialment enmig de la via ha obligat els bombers a intervenir. L’accident, una mica més avall de l’edifici de les Columnes, de la Batllia, en direcció a Sant Julià, ha passat vers 2/4 de 4 de la tarda i ha obligat altres conductors a buscar rutes alternatives a l’itinerari que pretenien seguir.

En el sinistre s'hi han vist implicats un cotxe amb plaques andorranes i un altre matriculat a l'Estat espanyol. En principi, segons les fonts, seria el conductor del primer, un resident portuguès, el que hauria originat el xoc. Quant se li ha fet el test d'alcoholèmia ha donat positiu i automàticament se l'ha detingut (hauria donat una taxa superior a 0,80 grams d'alcohol per litre de sang). En properes hores -molt probablement ja fins demà al matí- passarà a disposició judicial.

Tot i els inconvenients que ha comportat el tall de trànsit, com que en principi en aquell punt estava sent una jornada tranquil·la, no ha alterat per ara la circulació de forma notable. Encara que sí ha obligat a fer molt més volt del que tocaria a aquelles persones que circulaven en direcció sud, és a dir, en direcció a Espanya. La suma del tall de circulació més les obres a l'avinguda Meritxell i la seva repercussió ha generat alguna dificultat més del que tocaria. Alhora, queda de manifest que la mitjana construïda a l'avinguda Tarragona suposa un problema. Quan hi ha retencions, els equips d'emergència tenen notables complicacions per poder arribar a lloc. 

On sí que hi ha retencions més que notables és a la zona fronterera hispanoandorrana. Des del punt del migdia hi ha circulació densa per sortir del Principat. Des de les 12 pràcticament hi ha hagut gairebé en tot moment un quilòmetre de circulació lenta o directament aturada per anar cap a Espanya. I en alguns moments, s’ha allargat més i tot la cua, arribant fins a l’altura de l’hipermercat Punt de Trobada.

Etiquetes

Comentaris

Trending