Yebra espera rebre turisme al Principat a partir del 17 de gener

La presidenta d’Eix Central ha valorat de manera molt negativa les noves restriccions a la mobilitat anunciades per Catalunya

L'avinguda Meritxell mirant cap a Escaldes.
L'avinguda Meritxell mirant cap a Escaldes.

Encara no hi ha xifres oficials, però els comerços d’Eix Central, tot i el consum intern, haurien registrat unes pèrdues que oscil·larien entre el 60 i el 70% respecte a l’any passat durant la campanya d’hivern. Així ho ha explicat a l’Altaveu la presidenta de l’associació, Sònia Yebra, que ha qualificat de manera “molt negativa” les noves restriccions a la mobilitat imposades per Catalunya. Ara, l’objectiu és que el 17 de gener l’equiparació amb la comarca de l’Alt Urgell estigui assolida i que, a més a més, els turistes puguin arribar al Principat.

De fet, la voluntat de Yebra és que Andorra pugui dissenyar una estratègia conjunta amb el Govern català. “Som un país amb una adherència molt forta al turisme. Portem en aquesta situació des de principis de novembre i la gestió financera s’està fent molt complicada pels canvis continus i les dades contradictòries que s’han donat des del país veí”, ha manifestat.

En aquest sentit, tot i que el consum intern ha sostingut el sector, la davallada en els ingressos dels diferents comerços estaria entorn del 70%. En els pròxims dies, Eix Central aportarà dades més concretes.

Comentaris (5)

Trending