Vuit de cada deu llits van estar ocupats en els hotels aquest pont del Pilar

El fet que fos festa al conjunt de l’Estat espanyol ha comportat que aquest darrer cap de setmana llarg hagi tingut un millor resultat que la Mercè o la Diada

Turistes caminant per l'avinguda Meritxell.
Turistes caminant per l'avinguda Meritxell. Toni Solanelles

Vuit de cada deu llits dels hotels que han estat oberts aquest pont del Pilar han estat ocupats. En alguns casos, l’ocupació ha estat total. I tot plegat ha fet que aquesta festivitat hagi tibat una molt bona setmana de turisme al Principat, segons les dades fetes públiques aquest matí per la Unió Hotelera, 54 afiliats de la qual han tingut les seves instal·lacions obertes.

L’ocupació mitjana des de dilluns de la setmana passada, 4 d’octubre, i aquest dimarts 12 ha estat del 61%, per sobre de la setmana que va incloure la Diada de Catalunya i encara amb molt millor comportament respecte de la Mercè, que fonamentalment celebren a Barcelona i algunes ciutats de l’àrea metropolitana de la Ciutat comtal. Si les xifres es concerneixen sols a les quatre nits del pont -que començava amb la festa autonòmica valenciana i acabava amb el Pilar- l’ocupació mitjana s’incrementa fins al 83%.

Des de l’UHA remarquen el bon comportament turístic hagut durant el conjunt de la setmana i, és clar i en especial, durant el cap de setmana llarg. En aquest sentit, la patronal hotelera indica que ja preveien una millor resposta pel Pilar que per la Mercè o la Diada. “I és que tot i que el client segueix sent de proximitat, el Pilar ens porta clients de més llocs de l’Estat espanyol”, ha indicat la UHA.

Etiquetes

Comentaris

Trending