La Unió Hotelera no preveu que obrin més establiments en un futur pròxim

L’ocupació del passat cap de setmana va quedar lleugerament per sobre del 28%, insuficient per ara per permetre l’activació de més empreses, però es confia que les xifres vagin a l’alça malgrat ser temporada baixa

Comentaris

Turistes passejant per l'eix comercial.
Turistes passejant per l'eix comercial. T. S.

L’ocupació hotelera durant el passat cap de setmana, ja sense restricció de mobilitat amb Catalunya, va quedar lleugerament per sobre del 28%. Així ho reflecteixen les dades fetes públiques des de la Unió Hotelera amb relació als 18 establiments de l’associació que estaven actius. Des de la patronal es confia que la dada pugui anar a l’alça en el futur pròxim, tot i que, per ara, no es preveu l’obertura de més allotjaments.

Inicialment, les reserves assenyalaven que l’ocupació quedaria per sota del 20%. En concret, es contemplava un 19,79%. Això sí, tenint en compte que tot just van obrir un de cada cinc hotels de l’associació. En canvi, aquesta xifra s’ha incrementat lleugerament, fins al 28,13%. Això és gràcies al volum arribat de reserves de darrera hora o, fins i tot, al fet que gent que va entrar inicialment amb la idea de passar el dia al país i marxar, finalment es va decidir quedar.

Des de l’entitat es recorda que l’actual època (finals d’abril i maig) és la temporada més baixa a Andorra. Malgrat això, es confia que després dels confinaments aplicats als països de l’entorn els darrers dies “la gent té ganes de sortir”. Per això, s’entén que aquestes xifres “de cara als pròxims caps de setmana podrien anar lleugerament a l’alça”.

Això, expliquen, “ens hauria de permetre anar posant a punt els establiments per poder preparar una bona campanya d’estiu si la situació epidemiològica ho permet”. També es mostren satisfets pel fet que s’han detectat moltes entrades d’excursionistes i s’espera que els pròxims caps de setmana “es vagin convertint en turistes i pernoctin”.

Malgrat això, per ara es preveu que només es mantinguin en funcionament aquest 20% d’hotels de l’associació. I és que, de moment, les dades d’ocupació són fluixes. “No està previst que obrin més establiments, ja que ara mateix la demanda és insuficient”, avancen.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending