Els turistes britànics podrien superar l’afluència de 2019

Des de promotores i agències s’han rebut una elevada quantitat de prereserves, però la por a les complicacions de la Covid-19 deixa tot en l’aire

Una imatge del domini de Grandvalira.
Una imatge del domini de Grandvalira. GRANDVALIRA

El turista britànic és un dels principals de la temporada d’hivern a Andorra. Les estacions tenien esperances de recuperar-lo, i sembla que, si no es complica la situació, serà possible tenir una bona afluència. Tan bona, que podria arribar a superar les dades enregistrades al 2019, abans de l’esclat de la crisi sanitària. Això sí, actualment es parla únicament de prereserves, per tant està tot encara en l’aire.

Les expectatives turístiques del país fa temps que se situen en aconseguir mínims pròxims al 2019. Més encara en la temporada d’hivern, on les estacions són un gran atractiu. Sobretot, per als visitants anglesos, que són un dels pilars fonamentals dels mesos més freds. Amb les mesures per poder viatjar, en 2020 va ser impossible poder rebre’ls, però sembla que aquest 2021 es podrà tornar a comptar amb els anglesos al Principat. Almenys, així ho auguren les agències i les promotores del país, que han recollit xifres de prereserves força bones.

“Els britànics tenen moltes ganes de venir i, sobretot, de poder esquiar”, ha afirmat el copropietari d’Andorra Travel Service, Ian Archer. Actualment, afirma que no és complicar poder sortir de Regne Unit, i més amb la gran quantitat de persones que ja han rebut la vacunació. Archer, que ha estat les darreres setmanes a diversos esdeveniments al país anglès, ha afirmat que, si la situació sanitària ho permet, el resultat de l’hivern serà força bo.

Un punt significatiu, i que fa que les esperances en què aquest auguri s’acompleixi és que el turista britànic té un compromís per anticipat, i li resulta molt complicat cancel·lar el viatge. “Els vols són fàcils de canviar de data, però no de retornar els diners”, afirma Archer. Per tant, això fa que, tard o d’hora, hagin d’acabar acudint al Principat per no perdre la seva inversió. I, en aquest sentit, sembla que les aerolínies ja tenen un gran percentatge reservat. Almenys, aquelles que treballen amb les agències de viatges del país. Així ho explica el president de l’associació, Jaume Escoda, “ens afirmen que tenen el 60% reservat, que és una dada considerable”.

D’altra banda, i fent referència directa als vols, Archer afirma que es tenen converses amb Air Nostrum, la companyia que operarà des de l’aeroport Andorra – La Seu, per poder fer les connexions directament fins allà. Però, és un projecte que serà més de futur que en un termini pròxim. “Per a aquesta temporada impossible, però esperem que en algun moment puguin arribar des d’Anglaterra a la Seu”, explica Archer.

Però, aquesta situació no és la mateixa per a les agències. Escoda afirma que en cap moment se’ls ha contactat per poder arribar a cap mena d’acord, ni tan sols se’ls ha informat que es començava a operar. Aquestes empreses, que treballen molt amb el turista espanyol, es podrien veure molt beneficiades si poguessin arribar a operar conjuntament, “però no hem tingut notícies de ningú”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending