Turisme dubta entre la tardor i el gener per iniciar les inspeccions als hotels

Aquest mes s’analitzaran a fons els motius de la desviació en la recaptació de la taxa turística que ha estat la meitat del previst

Comentaris

Rètol d'un hotel.
Rètol d'un hotel.

Andorra Turisme i el Govern analitzaran a fons aquest mes els motius de la desviació en la recaptació de la taxa turística. També decidiran quan s'iniciaran les inspeccions als establiments hotelers. Podrien començar aquesta tardor o bé al gener, després de les eleccions comunals.

L'objectiu és, segons el ministre de Turisme, Jordi Torres "saber exactament què ha passat" i també on. La conclusió és que s'havien de recaptar 12 milions d'euros i finalment la xifra ha estat la meitat.

Entre els motius, des de Govern s'apunta al fet que diversos establiments van declarar una ocupació del 20% al gener i al febrer en plena temporada d'esquí. Per això es faran unes inspeccions que també tenen en compte la dada del departament d'Estadística amb més de 10 milions de pernoctacions.

Alguns hotelers, per la seva banda, opinen que l'origen de les disfuncions està al departament de Tributs. Les liquidacions trimestrals no quadren a la baixa amb les que fan els allotjaments. Però encara hi més. I és que des del sector hoteler també creuen que les dades d'Estadística estan 'inflades'. 

La taxa turística va entrar en vigor el tercer trimestre de l'any passat i des de Govern no s'ha amagat la decepció per la baixa recaptació. La previsió inicial era de 14 milions per any tot i que després es va rebaixar a 12. La taxa turística és un impost finalista amb l’objectiu de finançar projectes que contribueixin a millorar la qualitat dels serveis turístics, desestacionalitzar la demanda, diversificar l’oferta del país i maximitzar l’experiència positiva dels visitants.

Comentaris (9)

Trending