Turisme considera “força positives” les dades de visitants dels tres mesos centrals de l’any

Entre juny i agost van venir al Principat més de dos milions de persones, gairebé 400.000 menys que el mateix període d’un 2019 sense coronavirus

L'eix comercial ha experimentat un bon comportament aquest agost.
L'eix comercial ha experimentat un bon comportament aquest agost. Toni Solanelles

“Tenint en compte la situació provocada per la pandèmia de la Covid-19 i el gran impacte que ha generat en l’àmbit turístic, podem considerar que les dades d’Andorra són força positives, sobretot si les comparem amb les xifres d’altres destinacions.” És la valoració que fa la ministre de Turisme, Verònica Canals, en el marc d’una llarguíssima resposta feta a una bateria de preguntes formulades per la consellera socialdemòcrata Susanna Vela.

La valoració de Canals se sustenta en unes dades relatives als tres mesos centrals de l’any, que corresponen al moment àlgid de l’estiu. Així, de juny a agost, el Principat va rebre 2.092.649 visitants, que són unes 400.000 menys respecte del mateix període d’un 2019 sense coronavirus. Llavors es van rebre 2.470.133 persones, un 15,3% més que enguany. La caiguda ha estat molt més accentuada entre els visitants que es queden a pernoctar al Principat i els que no ho fan.

Així, d’aquests darrers se’n van rebre 1.527.224 pel 1.615.904 d’un any abans (un 5,5% menys). De turistes, en van arribar només 567.445 en lloc dels 856.248 del 2019. En aquest cas, la davallada va ser del 33,7%. Entre moltes altres coses, en la resposta s’hi explica que Andorra Turisme ha gastat 1.167.810 euros en promoció turística en mitjans de comunicació de l’Estat espanyol i 619.194 euros en mitjans francesos.

visitants
 

Altra informació que Canals facilita a Vela, com el treball conjunt que fa Andorra Turisme amb els comuns a través del programa Infoturisme o a partir d’altres canals, és el nom dels operadors turístics amb els quals s’ha treballat aquest estiu, concretament entre els mesos de maig i juliol. Així, amb la companyia TUI s’ha operat a Bèlgica i els Països Baixos. A Alemanya s’ha treballa amb RIW Touristik i Schöen. Per a Espanya s’ha treballat amb Pangea, Esquiades, Viajes El Corte Inglés, Logitravel, Europlayas, Expedia i Sport No Límit Travel (SNLT).

Comentaris

Trending