Tranquil·litat al sector hoteler per l’avançament de l’inici de curs a Catalunya

Les previsions indiquen que el començament de les classes no tindria una afectació significativa a les xifres d’ocupació, que són similars a les del 2021

La façana d'un hotel del país.
La façana d'un hotel del país.

El curs escolar a Catalunya ha donat començament aquest dilluns, 5 de setembre. D’aquesta manera, l’inici de classes per als nens i les nenes s’ha donat abans del que és habitual, que és al voltant del dia 8 o 9 de setembre, com a la resta d’Espanya. Aquest fet podria tenir certa afectació en l’afluència de turistes a Andorra, que en rep força de proximitat i, en conseqüència, a l’ocupació dels establiments. Malgrat això, el gerent de la Unió Hotelera (UHA), Jordi Pujol, ha indicat que hi ha tranquil·litat enfront unes xifres similars a les del 2021.

És cert que, amb l’avançament de l’inici del curs escolar, es poden arribar a perdre alguns turistes catalans. Aquest fet, però, no preocupa en excés a l’UHA, així ho ha indicat Pujol, que de fet es mostra tranquil tenint en compte les previsions i les dades de reserves que es tenen del cap de setmana. Aquest dilluns, el nivell no tenia gaire diferència amb el 2021. És cert que ha estat una mica inferior, però Pujol ha assegurat que de una forma molt poc significativa.

Aquesta petita, molt mínima disminució respecte al 2021 es pot haver donat per diversos factors, que no necessàriament han de ser l’inici del curs escolar a Catalunya. De fet, Pujol ha explicat que molts pares que encara tenen vacances continuen fent escapada amb els fills, tot i el començament de les classes. A més, el turista francès es manté en bones xifres.

Així mateix, aquest 2022 ha comportat una major llibertat de moviment amb la moderació de les mesures restrictives pel que fa a la Covid-19. Per tant, s’ha mantingut el turista de proximitat, principalment català i francès, però també s’ha recuperat un altre perfil que durant els últims dos anys es tenia aparcat. Pujol, en aquesta línia, ha assegurat que la possible baixada de visitants de Catalunya pel curs escolar es pot arribar a veure compensada amb aquest turista més llunyà que s’ha recuperat aquest any, i que continua tenint vacances i acudint al país per fer els seus viatges.

Etiquetes

Comentaris

Trending