El sector hoteler punxa durant el cap de setmana de Nadal

L’ocupació entre el 24 i el 26 de desembre ha quedat per sota de l’esperada, tot just un 66%, fet que s’atribueix a la situació sanitària i a la por a més restriccions

El rètol d'un establiment hoteler del país.
El rètol d'un establiment hoteler del país. T. S.

Galleda d’aigua freda per al sector hoteler durant el cap de setmana de Nadal. Malgrat les bones previsions inicials, la situació sanitària ha acabat provocant que l’ocupació registrada als establiments del Principat hagi quedat molt per sota del que s’esperava. No ha arribat ni al 66% segons les dades de la Unió Hotelera, la xifra més baixa del darrer mes.

El sector confiava en un primer cap de setmana de festes potent. Almenys així ho marcaven les reserves, però els dies previs aquestes van acabar caient en alguns casos. I això ha arrossegat el nivell de clientela a la baixa.

Així, i segons les dades facilitades per la Unió Hotelera, l’ocupació del cap de setmana (entre el 24 i el 26 de desembre) es va quedar tot just en un 65,89%. Es tracta de la pitjor dada del mes, fins i tot per sota de la registrada després del pont de la Puríssima. La patronal ho atribueix “a la incertesa sanitària i la por a més restriccions”.

De cara als pròxims dies, però, es manté un cert optimisme. Així, aquesta setmana “les ocupacions van en augment”. De fet, la previsió per a aquests dies és d’un 83,33%.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending