Els restaurants podran obrir una hora més al migdia per servir dinars

A partir de dijous, els establiments de restauració podran fer serveis a taula a partir de les 11.30 hores, una mesura que va especialment dirigida als clients francesos, que de moment són els únics visitants que poden arribar al Principat

Visitants fent cua per dinar en un restaurant de la plaça de la Rotonda.
Visitants fent cua per dinar en un restaurant de la plaça de la Rotonda. Toni Solanelles

Que el visitant francès, ara per ara, sigui l’únic que pugui arribar amb certa normalitat al Principat ha portat el ministeri de Salut a ampliar una hora al migdia l’horari dels restaurants per poder servir dinars, per poder fer serveis a taula. Així ho recull un decret publicat aquest dimarts després de la reunió del consell de ministres i que prendrà efecte dijous. En lloc d’obrir per servir dinars a les 12.30, els restaurants ho podran fer una hora abans, a les 11.30.

Les restriccions per contenir la propagació de la Covid, per bé o per mal, es mantenen pràcticament idèntiques a les que hi havia just abans de les festes de Nadal. Es deixen sense efecte els eventuals increments de comensals en certes reunions o l’allargament d’obertura alguns dies concrets. “Els indicadors d’afectació de la pandèmia no recomanen l’aixecament de les mesures vigents establertes per preservar la salut pública i garantir la viabilitat del nostre sistema sanitari”, exposa el decret signat pel cap de Govern, Xavier Espot. 

El consell de ministres ha acordat “certes  flexibilitzacions horàries que ens han de permetre ajustar-nos a la realitat social dels turistes que actualment visiten el nostre país i que recomanen una petita adaptació dels horaris dels serveis de dinars als restaurants”

Això sí, es permeten “certes  flexibilitzacions horàries que ens han de permetre ajustar-nos a la realitat social dels turistes que actualment visiten el nostre país i que recomanen una petita adaptació dels horaris dels serveis de dinars als restaurants”. És l’hora de més per al client francès, que sol dinar molt més aviat, per exemple, que el visitant espanyol.

D’aquesta manera, “el servei a taula de dinar i sopar als establiments de restauració diferents dels esmentats a l’article 7 està limitat a dos franges horàries: d’11.30 hores a 16 hores, i de 19 hores a 24 hores; la resta del dia l’activitat econòmica queda limitada a la venda de productes per emportar. Excepcionalment, en el cas dels hotels i altres allotjaments turístics, es permet el servei d’esmorzar a taula exclusivament per als clients que pernoctin en el mateix establiment”.

Com que hi ha un nou horari, es retoca l’article referent als aforaments, que no obstant això no es modifica. “El nombre màxim de persones que es poden agrupar per taula als establiments de restauració és de dos, llevat que es tracti d’un nucli convivent superior. El nombre de persones es pot incrementar a un màxim de quatre a les terrasses a l’aire lliure i a l’interior dels locals durant els dinars i sopars, en la franja horària d’11.30 hores a 16 hores i de 19 hores a 24 hores”. En relació als bars, els horaris i aforaments que hi havia ja abans de Nadal continuen sent els que caldrà continuant aplicant.

Documents

Comentaris (4)

Trending