Les reserves hoteleres pel cap de setmana freguen el 30%

El sector confia que amb el client de darrera hora es pugui incrementar encara més a una xifra que ja és superior tant a les expectatives de divendres passat com a l’ocupació real que es va acabar assolint

La porta d'un hotel d'Andorra.
La porta d'un hotel d'Andorra. Toni Solanelles

La represa de la mobilitat amb Catalunya es comença a notar, ni que sigui a poc a poc, en l’arribada de visitants. I, sobretot, de turistes. Segons les dades facilitades des de la Unió Hotelera, ara mateix les reserves per aquest cap de setmana se situen fregant el 30% dels hotels oberts, 18 pel que fa a l’entitat. A més, es confia que la realitat sigui encara superior. No és, evidentment, per tirar coets, però es confia que la tendència es mantingui a l’alça al llarg del mes vinent.

Ara per ara, el sector turístic, i en especial l’hoteler, es manté en una certa letargia, vist que a les regions de l’entorn, especialment Catalunya i França, encara es mantenen importants restriccions que dificulten l’arribada de turistes. De fet, la Unió Hotelera compta ara amb 18 establiments en funcionament. Aquests, de mica en mica, van veient com el nombre de clients va creixent. Almenys així ho indica l’actual volum de reserves de cara al cap de setmana.

Per aquest dissabte i diumenge, ara mateix es frega el 30%. Evidentment, no és una gran xifra. Queda molt llunyana de la que hi hauria sense pandèmia pel mig, fins i tot en una de les èpoques més fluixes de l’any. Però, també cal dir-ho, ja és més elevada que les registrades els darrers mesos. I, de fet, si es compara amb la d’ara fa una setmana, hi ha un salt significatiu. El divendres passat, tot just arribava al 19%.

A més, i com ha explicat el gerent de l’entitat, Jordi Pujol, novament s’espera molt client de darrera hora que podria incrementar el nombre d’habitacions venudes. Ja va passar el darrer cap de setmana, quan del 19% es va acabar assolint poc més del 28%. Es confia que la història es repeteixi i l’ocupació acabi sent encara més elevada, per sobre del 30%.

“El que és positiu és que la dada és superior a la de la setmana passada i esperem que la real ho sigui encara més”, ha explicat Pujol, tot expressant la confiança que en un futur pròxim “anem tenint, encara que sigui poquet, cada vegada una mica més; si va pujant es podran obrir més hotels”. En aquest sentit, el responsable de l’UH recorda que ajudarà el fet que queda poc temps perquè finalitzi a Espanya l’estat d’alarma i s’aixequi a França el confinament decretat durant l’abril.

Etiquetes

Comentaris

Trending