La prohibició de viatges turístics entre el Regne Unit i França colpeja el mercat britànic a Andorra

Les agències que treballen per portar visitants anglesos han rebut ja les primeres anul•lacions de reserves perquè la mesura adoptada pel govern gal no permetrà el trasllat en autocar des dels aeroports pròxims cap al Principat

Els turistes britànics, almenys les pròximes setmanes, no podran arribar via Tolosa.
Els turistes britànics, almenys les pròximes setmanes, no podran arribar via Tolosa.

La recuperació del turisme britànic viu un nou contratemps. La decisió de França de tancar la frontera amb el Regne Unit, tret d’una sèrie molt estricta de casuístiques molt justificades, impedirà, de facto, que els anglesos que vulguin venir a Andorra ho puguin fer via Tolosa. I això se suma a les dificultats ja existents per fer-ho des d’Espanya. Els operadors que gestionen aquest mercat al país ja han començat a registrar les primeres anul·lacions de reserves de cara al Nadal.

La important presència que la variant Omicron del coronavirus té ja a les illes britàniques ha posat en alerta les autoritats franceses. Tenen clar que aquesta nova soca arribarà, però ho volen retardar el màxim possible per guanyar temps. I, per això, han optat per una mesura molt restrictiva: limitar de forma important els viatges des del Regne Unit, especialment els que es volguessin fer per turisme. En els pocs casos autoritzats, a més, caldrà estar vacunat, presentar una prova diagnòstica negativa i guardar quarantena.

El sector turístic tenia moltes esperances, ara fa unes setmanes, a recuperar el mercat britànic. Les reserves així ho feien pensar però l’evolució epidemiològica a Europa ha acabat complicant, i molt, la situació. A finals de novembre, Espanya va posar una primera trava: limitar l’entrada a aquells anglesos vacunats, fins i tot als menors de 12 a 17 anys. A partir d’aquesta mesura, justament, moltes agències van començar a desviar l’operativa cap a França.

Una imatge del domini de Grandvalira.

Relacionat

Els turistes britànics podrien superar l’afluència de 2019

L’anunci fet avui des de París, però, ha estroncat tot. Ian Archer, copropietari d’Andorra Travel Service, una de les empreses que gestiona l’arribada d’esquiadors del Regne Unit, parla obertament d’un “impacte total”. I és que les consultes realitzades ja els han deixat clar que “no es permetrà cap trasllat des dels aeroports a Andorra”.

I això ha suposat l’anul·lació de les primeres reserves, les que es tenien de cara a aquest mateix cap de setmana i, sobretot, per Nadal. “La temporada forta ja començava ara”, ha apuntat. En alguns casos, s’està intentant evitar aquestes cancel·lacions modificant el pla de viatge i tornant a buscar la via espanyola. Això, però, només és possible en el cas dels que compleixin els requisits exigits per Madrid. “El problema és que no accepten gent de més de dotze anys sense vacuna, ni tan sols amb prova negativa”, apunta Archer.

Turistes passejant per l'eix comercial.

Relacionat

Neguit per les possibles dificultats d’arribada de turistes britànics

Nadal, per tant, penja d’un fil. O, almenys, una part important de les reserves que es tenien per aquestes dates. Des dels operadors, però, es confia que la mesura adoptada a França sigui temporal i que, al gener, s’aixequi. O, com a mínim, es torni a autoritzar els viatges amb certificat de vacunació o proves diagnòstiques. Per això, de moment, no s’estan anul·lant viatges contractats pels mesos de gener, febrer o març.

El sector també fa una crida perquè el Govern intenti una negociació amb França. Aquesta, entenen, hauria de permetre demanar una mena de corredor que sí que permetés als turistes que venen des de les illes britàniques poder arribar via aeroports gals i moure’s en autocar fins al Principat.

Comentaris (6)

Trending