Neguit per les possibles dificultats d’arribada de turistes britànics

Les mesures aplicades, tant a Espanya, com a França, com a Anglaterra poden suposar una davallada d’arribada de visitants que suposarà una pèrdua important per al sector

Turistes passejant per l'eix comercial.
Turistes passejant per l'eix comercial. T. S.

El sector turístic veu com la temporada d’hivern comença a complicar-se. La complicada situació en la qual es troba actualment la pandèmia provocada per la Covid-19 ha fet que tots els països comencin a endurir les mesures, tant d’entrada com de sortida. Un dels principals atractius, el turista britànic, podria perillar per a les pròximes setmanes, i al sector comença a deixar-se veure el neguit per possibles cancel·lacions.

Aquest cap de setmana, Espanya va decretar que no podia entrar al país cap turista anglès que no tingués la pauta completa de vacunació. D’aquesta manera, una part important de la població britànica s’ha quedat sense la possibilitat d’acudir aquest hivern. Però, aquesta mesura pot arribar a tenir una afectació directa a Andorra, precisament amb els turoperadors que treballen amb companyies espanyoles per portar aquest turista al Principat. El copropietari d’Andorra Travel Service, Ian Archer, ha explicat que, de moment, no saben com es podrà fer perquè arribin.

Archer, que ha contactat amb el consulat britànic a Catalunya i amb diversos organismes oficials, ha afirmat que, de moment, s’està tractant el tema. “Sabem que no podem entrar a Espanya, però no si poden fer-ho de pas, per arribar a un altre país com pugui ser Andorra”, ha apuntat l’empresari. La manca d’una explicació oficial fa que es temi que els turistes acabin per cancel·lar el seu viatge fins al Principat si no tenen una opció sòlida per fer-ho còmodament.

El president de l’associació d’agències de viatge, Jaume Escoda, ha explicat que, de moment, l’única possibilitat del turista britànic no vacunat seria fer-ho per França. I que, de fet, la majoria d’agències treballen amb el país veí per portar anglesos aquesta temporada. Però, el punt de mira també està posat directament en Anglaterra, i en les mesures en les quals està treballant el seu primer ministre, Boris Johnson. De moment, es planteja una quarantena obligatòria a la tornada dels viatges, sigui quin sigui el destí. “Això podria fer que molts no vulguin sortir, i que tinguem cancel·lacions”, ha apuntat Escoda.

De moment, l’afectació de la situació sanitària ja ha fet que molts possibles visitants cancel·lin les prereserves que tenien per venir a Andorra. Archer explica que es tracta, sobretot, per les primeres setmanes fins a Nadal, “però, per després, encara estan a l’expectativa, necessiten tenir explicacions i les coses concretes”. Escoda també ha enregistrat fins a un 5% de cancel·lacions per a la temporada, “la gent comença a tenir por de nou a viatjar”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending