El Pas manté un bon ritme comercial tot i que tem noves restriccions franceses

Aquest dilluns s’ha notat una mica l’efecte de la tornada a l’escola dels infants després de les festes nadalenques

El Pas ha mantingut aquest dilluns un bon nivell d'afluència encara que lluny a la d'altres dies.
El Pas ha mantingut aquest dilluns un bon nivell d'afluència encara que lluny a la d'altres dies.

Malgrat que s’ha notat el fet que aquest dilluns, a França, es retornava a la relativa normalitat després del període nadalenc, el Pas de la Casa manté, sortosament, un bon ritme d’activitat comercial. Des de l’aixecament de les restriccions de la mobilitat a mitjan desembre, i especialment els dies previs a Nadal, un bon nombre de ciutadans francesos han continuat anant a la localitat encampadana a fer les seves compres. Es tem, tot i això, que per culpa de l’empitjorament de les dades sanitàries que també hi ha al país veí del nord hi hagi noves mesures restrictives.

De fet, no es pot descartar que s’anunciïn noves mesures aquest dijous. Els portaveus del govern francès ja van explicar fa uns dies que, d’entrada, no tenien previst fer nous anuncis fins aquest dia, que està fixat des de fa setmanes en el calendari del seguiment de l’epidèmia perquè era un dels possibles dies en què es podrien posar en marxa, per exemple, els remuntadors a les estacions d’esquí. Sembla improbable per no dir impossible que això sigui així. Tampoc no s’activaran activitats culturals ni altres de similars.

Per al Pas i per a Andorra en general seria molt nefast que hi hagi un confinament que afecti la mobilitat entre el Principat i els territoris més propers. De fet, el toc de queda ja s’ha avançat en moltes regions franceses, tot i que no ha afectat per ara a Andorra, perquè on pitjor estan sanitàriament és al nord del país. I és en les regions d’aquelles àrees on s’has restringit més els moviments ara per ara.

Encara que ni de bon tros se salvarà la temporada hivernal, fins i tot ni tan sols el Nadal en comparació en altres èpoques, sí que és cert que al Pas hauran pogut agafar una mica de flotador, que ni tan sols arribaria a salvavides, però, si hi ha d’haver un nou tancament que s’allargui molt en el temps. Aquest dilluns, com s’ha dit, ja s’ha notat una mica la davallada de visitants, tot i que ha estat notable. Com és habitual, persones, tot sovint soles, que pugen al Pas, compren i se’n van. Poca cosa més.

Una altra cosa són aquells que s’han estat uns dies al Principat per evitar, justament, les limitacions que tenen al seu lloc d’origen. Però amb la finalització de les vacances nadalenques, és clar, baixa el marge de maniobra i, en conseqüència, l’afluència, tot i que el Pas ha mostrat després d’uns dies de dubtes quan es va restablir una certa mobilitat que torna a generar interès per una franja important de ciutadans francesos.

Comentaris

Trending