Ordino avalua convertir-se en ‘regió sanitària independent’ aquest hivern

Amb l’impuls de l’estació d’Arcalís capitanejada per Saetde i l’aval del comú, els hotelers de la parròquia estarien d’acord en fer proves a tots els turistes que s’hi vulguin allotjar

Una vista del nucli d'Ordino.
Una vista del nucli d'Ordino. Toni Solanelles

La parròquia d’Ordino podria agafar un rumb distint a la resta del país quant al sistema de control de la bona salut del turisme aquest hivern. Amb l’impuls de la societat gestora de l’estació d’Arcalís, capitanejada per Saetde, i l’aval del comú, hi ha sobre la taula, amb el suport aparent de la majoria d’hotelers de la parròquia, d’exigir a tots els turistes que es vulguin allotjar que acreditin que estan lliures de Covid. Si no porten un document que avali que no estan contagiats del virus, se situaria un punt d’anàlisi, molt probablement en un establiment farmacèutic.

La proposta, que encara no està clar del tot que tiri endavant, sí que s’estaria avaluant molt seriosament, tal i com han remarcat fonts properes a la Unió Hotelera (UHA), que hauria estat consultada al respecte. Evidentment, cada establiment és lliure de prendre les seves decisions encara que estigui afiliada en una associació patronal com és el cas i molts dels establiments ordinencs estarien en línia de promoure proves als turistes a no ser que puguin acreditar que s’han sotmès a les analítiques pertinents i han donat negatiu en un marge de temps raonable. Per qualsevol imprevist, els paquets turístics anirien lligats a una assegurança que ja s’hauria mig acordat amb la divisió asseguradora d’una de les entitats bancàries del país.

Saetde, que discrepa del parer d’altres societats dins d’Ski Andorra, seria la gran promotora de la iniciativa com a màxima accionista de Secnoa, gestora de l’estació d’esquí ordinenca

Saetde seria la gran promotora de la iniciativa com a màxima accionista de Secnoa, la societat gestora de l’estació d’esquí ordinenca. De fet, la societat encampadana que gestiona les estacions del Pas de la Casa i Grau Roig està decidida a fer testos de forma massiva o, almenys, a demanar una prova de negativització al virus per poder accedir a les seves instal·lacions, fins al punt que s’hauria advertit que pot arribar a segregar el seu forfet del de Grandvalira si no hi ha una acord en el marc de la societat que gestiona el domini esquiable de les Valls d’Orient.

La divisió que aparentment hi ha a Nevasa-Grandvalira també hi seria a Ski Andorra, que encara no ha donat concrecions de la seva estratègia als hotelers. I per un efecte dominó, segons que han indicat les fonts, també hi hauria divisió entre els hotelers, alguns dels quals s’oposen a fer proves a l’engròs mentre que d’altres o volen fer proves o volen que es demani, a través de les autoritats governamentals, que es pugui fer una mena de corredor sanitari, i que per poder desplaçar-se al Principat calgui fer-se una prova de detecció de la Covid en origen.

Comentaris (12)

Trending