L’ocupació hotelera supera el 50% per primer cop en mesos

Els 21 establiments oberts de la UH van assolir un 56,74% de clients durant dissabte i diumenge i es confia que el nombre d’empreses que s’activin en el futur pròxim segueixi anant en augment

Rètol d'un dels hotels del país.
Rètol d'un dels hotels del país. T. S.

Les ocupacions turístiques continuen millorant amb la relaxació de les mesures per contenir el coronavirus als països de l’entorn. El passat cap de setmana, i segons les dades de la Unió Hotelera, es va superar, per primer cop en mesos, el 50% en els establiments oberts, tres més que uns dies abans. També va incrementar-se la mitjana setmanal. Des del sector es confia que el nombre d’empreses que vagin activant-se també vagi en augment, especialment a partir del mes vinent.

Des de la Unió Hotelera s’han fet públiques les dades dels darrers dies, que novament suposen una relativa millora en comparació al període anterior. Encara, però, lluny del que seria normal, però, de mica en mica, les xifres permeten concebre un cert optimisme després de mesos gairebé sense clients.

La setmana passada, la mitjana d’ocupació es va situar en un 31,71%, el que suposa prop de quatre punts més que el 27,86 que es va registrar entre el 26 d’abril i el 2 de maig. Ara bé, amb un canvi que cal apuntar: l’increment, en tres, del nombre d’establiments oberts. Ja n’hi ha 21 entre els associats a la UH.

Encara més positiva és la dada del cap de setmana. Es va situar en el 56,74%, gairebé nou punts per sobre del 48,04% de l’anterior. De nou, per tant, un increment i, en aquest cas, també cal tenir present que hi havia tres hotels més oberts.

“La bona notícia segueix sent que seguim en línia ascendent”, ha comentat des de la patronal, confiada en la possibilitat que aquesta tendència es mantingui les setmanes vinents. De fet, s’entén que els pròxims dissabte i diumenge hi hagi encara més establiments oberts, sobretot a les parròquies centrals. Ja de cara al juny es confia en una represa d’activitat més general, sobretot a parròquies altes per l’inici de les activitats de muntanya estiuenques o d’altres propostes, com ara els concents de l’Andorra Mountain Festival.

Etiquetes

Comentaris

Trending