Gairebé nou de cada deu llits dels hotels oberts van estar ocupats la nit abans d’arribar el Tour

La mitjana d’ocupació dels tres dies forts del cap de setmana ha estat del 76% i la Unió Hotelera en fa «una valoració positiva»

Comentaris

El rètol d'un hotel.
El rètol d'un hotel. Toni Solanelles

Pràcticament nou de cada deu llits dels hotels afiliats a la Unió Hotelera (UHA) van estar ocupats la nit prèvia a l’arribada de la caravana del Tour de França. De fet, el certamen ciclista francès ha estat la punta de llança d’una bona ocupació general. De mitjana, els tres dies forts del cap de setmana ‘allargat’ hi ha hagut una ocupació de gairebé el 76%. La patronal hotelera n’ha fet «una valoració positiva».

Ja es donava per fet que l’arribada del Tour portaria una bona ocupació. I així ha estat. Entre els visitants que han vingut al Principat per seguir ‘in situ’ la cursa ciclista per excel·lència i tots els integrants de la caravana (equips, patrocinadors, organització, integrants de la caravana publicitària) ja es preveia un comportament notable, com així ha estat. Aquest cap de setmana hi ha hagut oberts 55 establiments entre els afiliats a la patronal.

Segons les dades de la UHA, la nit de dissabte a diumenge, la prèvia a l’arribada de l’etapa del Tour va ser la de més alta ocupació. De fet, és la que van venir centenars de turistes. En aquest cas, l’ocupació hauria estat del 86,42%. El dia previ la mitjana d’ocupació es va situar en un 70,14% mentre que la matinada de diumenge a dilluns, la nit posterior a l’etapa ‘andorrana’, l’ocupació ja va baixar al 65,71%, que ve a ser allò que porta el propi muntatge de la cursa.

«La valoració és positiva, ja que entre el Tour de França i els concerts d’Andorra Turisme i el comú d’Andorra la Vella ha estat un bon cap de setmana», ha indicat la direcció de la Unió Hotelera.

Comentaris

Trending