El mirador de Tristaina impulsa la temporada d’estiu a Arcalís fins a 85.000 visitants

La nova estructura ha atret un gran nombre de turistes en una campanya que ha millorat no només les xifres del 2020, ja en pandèmia, sinó també les del 2019

El mirador solar de Tristaina ha estat el reclam principal d'Ordino-Arcalís.
El mirador solar de Tristaina ha estat el reclam principal d'Ordino-Arcalís. Grandvalira

Ordino-Arcalís ha rebut fins a 85.000 visitants durant la temporada d’estiu, que va posar el seu punt i final aquest 12 d’octubre. D’aquesta forma, s’ha aconseguit superar les xifres tant del 2020, marcat per la pandèmia, com del 2019, previ a la crisi sanitària. L’estrena del mirador solar de Tristaina ha estat un pol d’atracció clau.

La temporada d’estiu va començar el 3 de juliol i s’havia d’allargar, en un principi, fins al 12 de setembre. Els responsables del domini van decidir ampliar fins a aquest dimarts la campanya, vistes les bones xifres assolides durant els dos primers mesos. Així, en aquest període s’ha assolit una xifra de visitants prou interessant: 85.000.

Segons d’indica des del domini, el nou mirador solar ha estat el principal reclam. Es va inaugurar el 9 de juliol i, des de llavors, cada dia han estat molts les persones que s’han apropat per contemplar les vistes que ofereix de la vall d’Ordino i del circ glacial de Tristaina. Només durant l’agost, la xifra ja va ascendir a 50.000 visitants.

El director general de Grandvalira Resorts-Nevasa, Juan Ramón Moreno, ha volgut destacar que “estem molt satisfets amb l’èxit i la repercussió que ha tingut el mirador. Des del primer dia ha superat les nostres expectatives, que ja de per si eren bones”. A banda, ha posat en relleu que “l’oferta gastronòmica a l’estació, amb el restaurant La Coma i el Food Retrac, han servit per completar una gran experiència a l’estació”.

El telecabina de Tristaina i el telecadira de Creussans han facilitat l’accés al mirador. A partir d’aquest dimecres, però, tots dos ginys restaran aturats fins a l’inici de la temporada d’hivern. Qui vulgui arribar fins a l’estructura encara ho pot fer, però caminant des del restaurant La Coma fins al pic de Peyreguils. Quan arribi la neu , però més endavant, amb l’arribada de la neu, només s’hi podrà anar amb esquís de muntanya i també amb les sortides que s’organitzaran amb els guies de Grandvalira. Llavors, l’accés es recomana només als esquiadors de muntanya més experimentats o bé amb guia. “El camí està degudament adequat a l’estiu per tal que el mirador pugui acollir molts visitants, però a l’hivern hi ha una sèrie de factors que hi intervenen i que fan que l’accés quedi reservat a aquells que tinguin més domini del terreny en condicions de neu”, ha assenyalat Moreno.

L’estació també ha estat visitada aquests darrers mesos per molts ciclistes. Aquests han aprofitat el tancament al trànsit rodat del darrer tram de carretera, entre l’Hortell i la Coma. Per la seva banda, el Parc Natural de la Vall de Sorteny ha rebut aquests mesos 25.000 visitants i el Refugi més de 3.000 clients.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending