Els hotels esperen superar ocupacions del 70% gràcies al Music Mountain i al Multisports Festival

El sector afronta amb optimisme una temporada d’estiu que confien ajudin a impulsar els esdeveniments esportius i culturals previstos per les pròximes setmanes

L'escenari de la plataforma de Soldeu.
L'escenari de la plataforma de Soldeu. Andorra Turisme

El sector hoteler afronta amb optimisme el cap de setmana que marca, ara sí, l’inici de la temporada d’estiu. I és que les previsions d’ocupació són força positives. Se situen per sobre del 70%, en gran part gràcies a dos esdeveniments. Per una banda, l’Andorra Multisport Festival, malgrat que no hagi aplegat tants participants com en un principi s’esperaven. Per l’altra, el tret de sortida del Music Mountain a Soldeu, amb la gran majoria d’entrades esgotades.

“Es nota que tindrem millors ocupacions”, apunten des de la Unió Hotelera. El seu gerent, Jordi Pujol, indica que les previsions del dimecres ja arribaven a superar el 70% de clients, a l’espera, sempre del de darrera hora. I en gran, indica, es deu al que suposen els dos esdeveniments. Un, l’esportiu, ja està en marxa des de dijous i el cap de setmana sumarà encara més gent amb la Trail que tindrà lloc a Ordino, una de les proves amb més participants inscrits.

El tret de sortida del festival el donarà el DJ holandès Armin Van Buuren, amb un 90% de les 4.000 entrades disponibles a la plataforma de Soldeu ja venudes

El segon, l’Andorra Mountain Music ja està gairebé a punt. El tret de sortida el donarà dissabte el DJ holandès Armin van Buuren amb un 90% de les 4.000 entrades de l’escenari ubicat a la plataforma esquiable de Soldeu venudes. Posteriorment, aniran passant artistes internacionals com Mònica Naranjo, Bob Sinclair o David Guetta. Alguns d’ells ja han exhaurit les localitats disponibles.

Per això, el sector hoteler afronta l’estiu amb optimisme. “Cada setmana tindrem concents i activitats esportives al llarg del juliol. I per l’agost ja sabem que sempre hi ha dues o tres setmanes fortes”, remarca Pujol, que admet els dubtes es tenen amb relació al que passaria al setembre i després, quan eren èpoques on el turista més internacional, no tant el de proximitat, tenia una gran importància. També posa en relleu que aquells establiments que han apostat per obrir durant el juny, han treballat fins i tot millors que anys anteriors.

En una forma similar s’expressa des d’Autèntics Hotels d’Andorra Meritxell Casi, que indica que, fins ara, els hotels de les parròquies altes “està costant més que s’omplin” quan, en canvi, les dades han estat positives als del centre. De cara als dos pròxims mesos, es confia “en un bon estiu; treballarem bé i confiem que el festival de música encara ens doni més vida els caps de setmana”.

Preocupació per la dificultat de trobar personal

De fet, més que si tindran clients o no, que es confia que sí, ara mateix el sector té una altra preocupació: trobar treballadors. “Està costant”, avisa Casi, sobretot en aquells establiments que només obren per temporades i que, ara, necessiten empleats. “Fiques anuncis i no arriba gent”, explica el gerent de l’UH. Per això, totes dues patronals han demanat a Govern que es plantegi una obertura de quotes per poder anar a buscar fora, ja que, en alguns casos, “fa un mes que s’està fent sense sort”. En aquest sentit, posa en relleu que “al Servei d’Ocupació hi ha mil aturats, sí; però no mil cambres o mil xefs”.

Comentaris (2)

Trending