Govern ‘colla’ la Generalitat per mirar d’equiparar Andorra a Catalunya per Setmana Santa

La ministra de Turisme s’ha reunit aquest dilluns amb diversos representants del sector de l’allotjament i els viatges amb la mirada posada, ja molt especialment, en la primavera i l’estiu

La trobada s'ha fet de forma presencial i a les instal·lacions de Prat del Rull.
La trobada s'ha fet de forma presencial i a les instal·lacions de Prat del Rull. SFGA

El Govern treballa perquè en el cas, com sembla, que per Setmana Santa les autonomies espanyoles acordin un tancament perimetral i si s’aixequés el confinament comarcal, Andorra pugui quedar equiparada a Catalunya. Així ho hauria exposat la ministra de Turisme, Verònica Canals, a diversos operadors del sector amb els quals s’ha reunit avui. El sector turístic està pendent de Setmana Santa i, també, enfoca ja la primavera i estiu encara sota els efectes de la pandèmia.

Verònica Canals i el director del ministeri, Sergi Nadal, s’han reunit novament aquest dilluns amb els representants de la Unió Hotelera, d’Autèntics Hotels, de l’Associació d’empreses d’allotjaments turístics i de l’Associació d’agències de viatges. Ho han fet de manera presencial, en aquesta ocasió. La titular de Turisme es reuneix amb el sector setmanalment per repassar l’evolució de la situació turística de cadascun d’aquests col·lectius.

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, durant la compareixença de premsa.

Relacionat

Sense confinament comarcal per Setmana Santa si les dades a Catalunya segueixen la línia actual

Aquest dilluns, una de les principals preocupacions exposades està vinculada al la mobilitat amb els països veïns, especialment durant la propera Setmana Santa. En aquest sentit, Canals ha explicat que Espanya anunciarà la decisió sobre aquest fet aquest dimecres, mentre que França actualitza setmanalment la informació. Respecte d’Espanya, i encara més concretament Catalunya, s’està molt pendent de la situació. Sobre la taula hi ha la possibilitat que s’aixequi el confinament comarcal i passar a autonòmic. Si això fos així, segons les fonts, s’obre tres escenaris diferents.

Canals ha exposat que des del ministeri són conscients que aquesta decisió tindrà una afectació directa en el tancament de la temporada d’hivern

En aquest sentit, les fonts consultades han recordat que una primera opció és que la Generalitat mantingui Andorra assimilada a l’Alt Urgell. Un segon escenari és que el Principat quedi exclòs de tota assimilació. I, finalment, el darrer dels plantejaments que hi ha en estudi, aparentment, és que Catalunya accepti assimilar Andorra al conjunt de tot el seu territori. Davant d’aquest nou horitzó que s’obre, s’estaria treballant, segons que ha pogut saber l’Altaveu, per a una equiparació global amb Catalunya.

Durant la trobada de treball, Canals ha exposat, segons un comunicat oficial que des del ministeri són conscients que aquesta decisió tindrà una afectació directa en el tancament de la temporada d’hivern. Pel que fa a la temporada d’estiu, la ministra de Turisme ha informat que ben aviat podrà presentar el pla de treball previst per als mesos vinents. Els agents del sector estan a l’expectativa de qualsevol novetat que pugui ser transcendent.

Així mateix, la ministra també ha destacat la reunió oficial que ha mantingut aquesta setmana amb la secretària d’Estat de Turisme de Portugal, Rita Marques, on han intercanviat experiències d’ambdós països i han pogut analitzar el futur a mitjà i llarg termini del turisme internacional. Ambdues mandatàries han explorat diferents opcions per a garantir una mobilitat segura.

Comentaris (4)

Trending