Sense confinament comarcal per Setmana Santa si les dades a Catalunya segueixen la línia actual

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, explica que “si les xifres acompanyen, és una mesura que és molt possible que es doni” perquè “la societat necessita oxigen”

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, durant la compareixença de premsa.
El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, durant la compareixença de premsa. Interior.cat

Si l’evolució epidemiològica a Catalunya continua en la línia actual, la Generalitat es planteja de forma ferma aixecar per aquelles dates (inicis d’abril) el confinament comarcal. Per tant, i tenint en compte l’assimilació entre l’Alt Urgell i Andorra, això obriria la porta a l’arribada (almenys legal) de visitants catalans al Principat. La condició sine quan non, això sí, és clara: les dades de la pandèmia han de seguir controlades perquè no es vol córrer el risc d’una quarta onada.

El sector turístic ja té clar que, per Setmana Santa, difícilment podran venir turistes espanyols, ja que l’acord del govern que encapçala Pedro Sánchez i les comunitats autònomes (amb l’excepció de Madrid i Canàries que, però, haurien de complir-ho igualment) és fer tancaments perimetrals. La mala notícia, però, es podria veure alleugerida si es fa cas de les declaracions del conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Sàmper, al programa ‘Planta Baixa’ de TV3. Preguntat directament sobre si el govern català es planteja aixecar el confinament comarcal per aquelles dates (del 28 de març al 5 d’abril), ha admès que és una possibilitat tant ell com la resta de l’executiu volen valorar seriosament.

“Sabem que la societat necessita oxigen i descomprimir aquesta situació”, ha apuntat el màxim responsable d’Interior, tot recordant que “ja fa un any del primer confinament” i que això “és molt de temps”. Per això, ha avançat, “treballem l’objectiu de Setmana Santa amb la perspectiva de donar aire a una societat que està molt cansada”. Això sí, “amb prudència i la voluntat que fer un pas endavant no acabi suposant dos enrere”.

Sàmper es referia globalment a la possibilitat de relaxar les mesures per frenar la pandèmia, però interrogat directament sobre el confinament comarcal, ha deixat clar que la voluntat, si res es torça, seria permetre més mobilitat per aquelles dates. “És una mesura que, si les xifres acompanyen, és molt possible que es doni, sempre que no hi hagi un canvi de tendència”, ha comentat.

Si la decisió s’acabés prenent, l’oxigen no només seria pels residents a Catalunya. També es podria beneficiar de la mesura el sector turístic andorrà. I és que, gràcies a l’equiparació entre l’Alt Urgell i el Principat, permetria l’arribada de visitants i turistes catalans durant aquelles dates.

Comentaris (1)

Trending