La Generalitat aclareix ara que estar de passada a l’Alt Urgell no permet visitar Andorra

Els consellers de Salut i Interior signen una correcció al DOGC en què deixen clar que els desplaçaments entre la comarca urgellenca i el Principat només estan autoritzats a “les persones amb residència habitual en un municipi d'aquests dos territoris”

Alba Vergés i Miquel Sàmper, consellers en funcions de la Generalitat.
Alba Vergés i Miquel Sàmper, consellers en funcions de la Generalitat. ARXIU

Marxa enrere. Si dissabte el DOGC publicava una mesures que, en relació amb l’equiparació entre Andorra i l’Alt Urgell, obria la porta a què els turistes que estiguessin allotjats a la comarca veïna poguessin visitar el Principat, aquest dilluns s’ha publicat al diari oficial de la Generalitat la correcció que posa sentit comú a tot plegat i aclareix que els desplaçaments entre l’Alt Urgell i el Principat només estan permesos per aquells que viuen de manera habitual en els dos territoris.

Divendres, la Federació d’Hostaleria de les Terres de Lleida i Turisme de la Seu havien emès una nota assegurant que en virtut de les noves directrius del Procicat, els turistes que s’allotgessin a l’Alt Urgell podrien fer estada -de visita- al Principat sempre que l’establiment on estiguessin registrats els turistes en qüestió emetessin un certificat oficial que acredités dit allotjament. Amb raó o sense, amb lògica o sense, el nou marc va córrer com a pólvora per la comarca veïna i fonts de Protecció Civil de la Generalitat van confirmar les noves directrius.

Una vista panoràmica de la Seu d'Urgell.

Relacionat

Una interpretació ‘sui generis’ permet turistes allotjats a l’Alt Urgell visitar Andorra

Dos dies després, però, es deixa sense efecte aquella decisió de divendres amb una correcció que firmen els consellers en funcions de Salut, Alba Vergés, i el titular d’Interior, Miquel Sàmper. “A l'apartat 2.1 k) de la Resolució, on hi diu: ‘k) Desplaçaments entre la comarca de l'Alt Urgell i el Principat d'Andorra, per part de les persones residents en aquests dos territoris.’, hi ha de dir: ‘k) Desplaçaments entre la comarca de l'Alt Urgell i el Principat d'Andorra, per part de les persones amb residència habitual en un municipi d'aquests dos territoris.’.”

La fe d’errades, per dir-ho així, torna el sentit comú al que semblava que havia de ser i es produeix la mateixa situació que ja es va donar per Nadal, quan inicialment es va dir que qui tingués un allotjament a l’Alt Urgell podria visitar Andorra atès que es podia considerar que residia a la comarca i, després, es va aclarir que res de res. Que residència és sinònim, per dir-ho així, d’estança habitual. El mateix que ara, vaja.

Documents

Comentaris (16)

Trending