Espectacles musicals els caps de setmana per atreure turistes a partir de l’agost

La ministra Verònica Canals avança que es treballa en esdeveniments que “puguin interessar un públic ampli” i destaca que la campanya per promocionar el ser un país Covid free s’ha fet “als mitjans de comunicació” i “sense comprar”

El Consell General serà una de les potes de la futura comissió.
El Consell General serà una de les potes de la futura comissió. DEMÒCRATES

El Govern i Andorra Turisme treballen per poder tancar una sèrie d’esdeveniments musicals que, a partir de l’agost, serveixin per atreure visitants al país. La voluntat és que pugui interessar a un “públic ampli” i que els espectacles es facin els caps de setmana fins ben avançat setembre. Des de l’executiu s’ha defensat que la campanya d’aquest estiu ha evitat promocionar el fet de ser “un país Covid free” perquè aquest objectiu ja s’ha assolit amb la comunicació feta des del gabinet a diversos mitjans informatius.

Així ho ha explicat la ministra, Verònica Canals, durant la sessió de control a Govern que s’està celebrant al Consell General i en resposta a la pregunta formulada per la parlamentària socialdemòcrata Susanna Vela. Des de l’executiu s’ha defensat la campanya impulsada per Andorra Turisme, que tot just va viure dimecres l’inici de la fase més potent, a la qual es destina el 70% d’un pressupost superior al d’ara fa un any. “Busquem la conversió i la fidelització”, ha indicat la titular de la cartera, que entén necessari “fer visible Andorra com a destinació idònia i incentivar el retorn”.

I, en el marc d’aquesta estratègia, s’està treballant a tancar aquests esdeveniments musicals de caps de setmana que haurien d’iniciar-se a l’agost i allargar-se fins ben entrat setembre. Ha avançat que es busca que puguin arribar a “diversos tipus de públic” i que es presentarà al llarg dels propers dies.

Des del PS, Vela ha apuntat la “sorpresa” pel fet que la campanya turística no hagi comptat amb la promoció del país com a un espai segur davant el coronavirus. Sobre aquest punt, Canals ha indicat que “des del Govern s’ha volgut comunicat tot el que s’ha fet davant la pandèmia i per ser un país Covid Ready” i ha recordat que s’han fet moltes entrevistes a l’estranger. “Hem de remarcar la gran repercussió que ha tingut internacionalment la gestió de l’epidèmia, amb missatges que no han estat comprats, sinó generats pels mateixos mitjans de comunicació”, ha apuntat.

La ministra també ha admès, a pregunta del socialdemòcrata Roger Padreny, que al gener es va pagar ja “una quantia” al Cirque du Soleil. “Era just per a fer publicitat que es faria l’espectacle”, ha indicat, tot apuntant que “era minsa” i que, “des de llavors, no s’ha pagat res més”.

Comentaris

Trending