Es mantenen regulars les ocupacions hoteleres a l’expectativa de Tots Sants

Les reserves, que continuen sent d’última hora, ja han augmentat de manera significativa de cara al cap de setmana, amb la possibilitat que augmentin més al llarg dels pròxims dies

Comentaris

Dos dels hotels d'Andorra la Vella.
Dos dels hotels d'Andorra la Vella.

Les darreres setmanes d’octubre són relativament complicades pel que fa a l’ocupació hotelera. Les xifres s’han mantingut estables respecte a l’anterior, i les expectatives es posen en el pont de Tots Sants. Actualment, tot i que les reserves continuen sent d’última hora, ja són significatives de cara al cap de setmana, i poden augmentar al llarg dels pròxims dies.

La setmana del 18 al 24 d’octubre, la mitjana d’ocupació setmanal ha baixat una mica pel que fa a la setmana després del pont del Pilar, situant-se en un 45,05% d’ocupació. Pel que fa a dissabte i diumenge, s’ha situat al 68,09%, mantenint-se baix però estable. Des de l’Unió Hotelera (UHA), afirmen que es tracta de xifres normals “per aquesta època de la temporada”.

Jordi Pujol, director de l’UHA, ha afirmat que les reserves amb antelació en esta època de l’any, i amb la situació creada per la pandèmia, “ens costen molt”. Però que en els darrers deu dies “estem notant un augment de nou”. Així i tot, el sector hoteler continua jugant amb l’últim moment, que “ens dificulta una previsió acurada, però ens posem en un pensament optimista”.

Per al pont de Tots Sants, que comença aquest dissabte i que inclou l’u de novembre, les expectatives són força bones. Des de l’UHA afirmen que “ara mateix a xifres a data d’avui de més o menys un 70,5% d’ocupació”. L’augment respecte al cap de setmana passat (68,09%) pot no semblar significatiu, però les reserves de darrera hora poden fer que aquest percentatge incrementi de manera notable durant els pròxims dies. Pujol ha afirmat que els hotels del centre “estan pràcticament plens” i que les dades que es poden enregistrar seran “similars a la prepandèmia”.

Etiquetes

Comentaris

Trending