El congrés de turisme alerta de la necessitat de protegir els ecosistemes de muntanya

Els ponents detallen que s'ha de saber gestionar l'impacte del desenvolupament turístic tenint en compte el canvi climàtic

Comentaris

Rosalaura Romeo, coordinadora de projectes Aliança per a les muntanyes FAO, durant la seva ponència.
Rosalaura Romeo, coordinadora de projectes Aliança per a les muntanyes FAO, durant la seva ponència. MOUNTAINLIKERS ANDORRA

Rosalaura Romeo ha alertat durant la seva ponència al Congrés Mundial de Turisme de Neu i Muntanya que el desenvolupament turístic ha d'anar lligar amb la conservació dels ecosistemes de muntanya. La coordinadora del projecte Aliança per a les Muntanyes de l'Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació presentat els resultata d'un informe sobre turisme de muntanya sostenible.

 

En la mateixa ponència, Sandra Carvao, cap d’Intel·ligència i Competitivitat del Mercat Turístic de l'Organització Mundial de Turisme (OMT) ha afirmat que "la sostenibilitat és bàsica en el turisme de muntanya" tot fent esment a la necessitat de saber gestionar el seu impacte tenint en compte també el canvi climàtic. És un exemple, en aquest sentit la creació d'una marca turística entre quatre zones d'Eslovènia, a Rogla Pohorje, amb boscos, llacs i rutes de senderisme.

Rosalaura Romero ha detallat que el 27% de la superfície terrestre està formada per muntanyes i que el 15% de la población viu en elles en elles. Ha afirmat que és fonamental determinar quina és la capacitat de cada territori per a rebre turistes sense que això provoqui problemes.

A l'altra ponència de la sessió de tarda d'aquest dimecres s'ha debatut sobre la transformació digital i el turisme de masses.  El secretari d’Estat de Diversificació Economia i Innovació, Marc Galabert ha posat l'exemple de poder visualitzar el trànsit en temps real. "Aquestes dades també serveixen per al negoci particular: Podem saber a quins horaris passen els visitants. Tota aquesta informació compleix amb la legislació de protecció de dades". 

Gerardo Calzada, responsable de Dades i Intel.ligència Artificial, d'Andorra Telecom, ha exposat que "els mòbils dels nostres visitants juntament amb la Intel·ligència Artificial o la geolocalització, permeten obtenir dades com els seus gustos i consums i anticipar-nos amb models predictius. A vegades, però,  tenim moltes dades però no sabem què fer amb elles. Les podem utilitzar per fer campanyes o per mesurar si aquestes campanyes impacten":

Comentaris

Trending