En la mateixa ponència, Sandra Carvao, cap d’Intel·ligència i Competitivitat del Mercat Turístic de l'Organització Mundial de Turisme (OMT) ha afirmat que "la sostenibilitat és bàsica en el turisme de muntanya" tot fent esment a la necessitat de saber gestionar el seu impacte tenint en compte també el canvi climàtic. És un exemple, en aquest sentit la creació d'una marca turística entre quatre zones d'Eslovènia, a Rogla Pohorje, amb boscos, llacs i rutes de senderisme.
Rosalaura Romero ha detallat que el 27% de la superfície terrestre està formada per muntanyes i que el 15% de la población viu en elles en elles. Ha afirmat que és fonamental determinar quina és la capacitat de cada territori per a rebre turistes sense que això provoqui problemes.
A l'altra ponència de la sessió de tarda d'aquest dimecres s'ha debatut sobre la transformació digital i el turisme de masses. El secretari d’Estat de Diversificació Economia i Innovació, Marc Galabert ha posat l'exemple de poder visualitzar el trànsit en temps real. "Aquestes dades també serveixen per al negoci particular: Podem saber a quins horaris passen els visitants. Tota aquesta informació compleix amb la legislació de protecció de dades".
Gerardo Calzada, responsable de Dades i Intel.ligència Artificial, d'Andorra Telecom, ha exposat que "els mòbils dels nostres visitants juntament amb la Intel·ligència Artificial o la geolocalització, permeten obtenir dades com els seus gustos i consums i anticipar-nos amb models predictius. A vegades, però, tenim moltes dades però no sabem què fer amb elles. Les podem utilitzar per fer campanyes o per mesurar si aquestes campanyes impacten":
Comentaris