Els comerços del Pas esperen més animació el proper cap de setmana

La poca informació que ha transcendit a l’Arieja i els Pirineus Orientals, més la confusió que de vegades generen les autoritats franceses i el mal temps no està afavorint l’arribada de visitants

Una imatge del Pas de la Casa aquest migdia.
Una imatge del Pas de la Casa aquest migdia.

Els comerciants del Pas de la Casa i aquells altres negocis que hi ha al seu voltant esperen que sobretot el proper cap de setmana es comencin a animar les visites de ciutadans francesos. De fet, voldrien creure que ja aquest dimarts es noti també un progressin increment de visitants a la localitat encampadana. Per ara, la suposada obertura fronterera per motius comercials no ha tingut un impacte gaire perceptible. Cert, això sí, que l’arribada de clients ha anat incrementant-se a poc a poc.

El suposat acord per permetre que els ciutadans de l’Arieja i els Pirineus Orientals puguin accedir al Principat s’hauria donat de manera tan sobtada que no hauria permès passar el missatge de forma adequada. Fonts governamentals asseguren que s’està fent una campanya a través de les xarxes socials i la premsa local francesa que s’incrementarà els propers dies. Els comerciants, però, temen que els pactes entre administracions siguin de ‘no agressió’ i això impedeixi una promoció intensiva com sí que s’hauria fet en altres ocasions.

En tot cas, la confusió que tot sovint generen les mateixes autoritats franceses -hi ha potencials visitants que han hagut de girar cua davant els advertiments dels duaners del país veí del nord- i el fet que la climatologia, aquests darrers dies, tampoc no ha estat gaire bona, no han facilitat gens l’arribada de clients. Ben al contrari, l’estan dificultant en un escenari ja prou complexe. Si les dades epidemiològiques no van de mal borràs, a partir del 15 de desembre la mobilitat des de França s’hauria d’incrementar i això hauria de facilitar l’arribada de públic francès per comprar o fer estada al Principat.

Ara per ara, els visitants que han arribat al Pas de la Casa ho han fet majoritàriament per comprar. I l’estada a la localitat encampadana no ha durant massa estona. Alcohol i tabac són, com sol ser habitual, els productes estrella. De dissabte a aquest dilluns, s’ha notat un petit increment de visitants. Però tot plegat un degoteig molt minso que s’espera que vagi a més a partir del cap de setmana.

Comentaris (2)

Trending