Cent QRs per acostar els atractius turístics d’Andorra als col·lectius amb diversitat funcional

El Principat es vol promocionar, entre altres coses, com un país encarat al turisme inclusiu; cada parròquia tindrà una quinzena de codis en indrets rellevants

Comentaris

El cònsol de Canillo, Francesc Camp, provant el codi QR ubicat al Molí Fariner de la parròquia.
El cònsol de Canillo, Francesc Camp, provant el codi QR ubicat al Molí Fariner de la parròquia. ANDORRA TURISME

Oferir accessibilitat universal a alguns dels principals atractius turístics d’Andorra. Aquest és un dels principals objectius que s’ha marcat Andorra Turisme i els set comuns dins del programa d’Infoturisme per fomentar el turisme inclusiu al Principat. Aquest projecte suposa instal·lar un total de 105 codis QR arreu del país, miradors inclosos, d’on els usuaris es poden descarregar informació turística accessible a col·lectius amb diversitat funcional i també, al gran públic.

El projecte l’han presentat avui a Canillo el director de Producte i Nous Projectes d’Andorra Turisme, Enric Torres; el cònsol major de Canillo, Francesc Camp i el soci-fundador de Parl’App, Quim Barceló, l’aplicació que fa possible el projecte i de la qual també és sòcia la recentment nomenada directora de l’Agència de Protecció de Dades, Resma Punjabi. La presentació s’ha fet al Molí Fariner de Canillo on hi ha instal·lat un d’aquests codis.

Mitjançant els dispositius mòbils propis i després d’escanejar els codis QR, els usuaris podran accedir a audiodescripcions i vídeos amb llenguatges de signes sobre diferents espais d’interès turístic, tant monuments com paisatges. Les plaques que contenen els codis QR també ofereixen informació en Braille i estan situades a una alçada adaptada per a persones amb mobilitat reduïda.

En aquesta primera fase ja s ́han instal·lat més de 60 plaques. La voluntat és de dotar el país d ́un total de 105 plaques a raó de 15 per parròquia. La resta de plaques s’instal·laran a principis de l’any que ve en els monòlits d’algunes esglésies i monuments gestionats pel departament de Patrimoni Cultural del Govern d’Andorra. A més, aviat també hi haurà disponibles un total de 14 codis més instal·lats als miradors de la xarxa ‘Natura en ruta’ que actualment s’estan renovant i que en breu, també oferiran continguts inclusius.

Comentaris (2)

Trending