Catalunya recuperarà a partir de dilluns la mobilitat autonòmica

Els ciutadans del Principat es podran moure per tot el territori català una vegada es deixi sense efecte el confinament comarcal atès que el pas fronterer continua obert

Control dels mossos d'esquadra a la zona del Túnel del Cadí.
Control dels mossos d'esquadra a la zona del Túnel del Cadí. ARXIU

Catalunya passarà a un confinament perimetral autonòmic a partir de dilluns que ve i la mobilitat serà lliure a tota la comunitat, amb la qual cosa, i vist que la frontera hispanoandorrana continuarà oberta, aquelles persones que ho vulguin o ho necessitin del Principat es podran moure per tot el territori. La decisió es concretarà en les pròximes hores al costat de noves mesures de desescalada en diferents àmbits com en el cas català podria ser permetre reobrir la restauració en els centres comercials.

La decisió, avançada per ‘La Vanguardia’ enterra el confinament comarcal que es va recuperar després de la Setmana Santa i tanca el debat dels darrers dies sobre si el següent pas havia de ser un confinament per vegueries o per àrees sanitàries. Les xifres d'incidència de la Covid dues setmanes després de les vacances de Pasqua també avalen que permetre la mobilitat per tot Catalunya no ha suposat un augment dels contagis.

Al costat d'aquesta mesura de mobilitat es posarà fi al tancament de la restauració en els centres comercials, vigent des de gener, i es podran adaptar als horaris de la resta de sector, de les 7.30 hores a les 17.30 hores. La restauració seguirà sense poder obrir a les nits a l'espera de resoldre com es mantenen les restriccions de mobilitat nocturna un cop decaigui el toc de queda actual quan finalitzi l'estat d'alarma el 9 de maig.

L'obertura de la mobilitat territorial amb l'únic límit autonòmic també és la resposta a les demandes de el sector cultural que reclamava des de fa setmanes un salconduit cultural.

Comentaris

Trending