L’avançament del curs escolar a Catalunya es deixa notar a l’ocupació hotelera

Les xifres de la segona setmana de setembre han estat un 1,7% inferiors a les del 2021, assolint un 55,38%

Rètol d'un hotel a Encamp.
Rètol d'un hotel a Encamp. G. P.

L’avançament de l’inici del curs escolar a Catalunya ha tingut certa afectació en l’ocupació hotelera de la darrera setmana al país. De fet, les xifres han estat un 1,7% per sota de les del 2021. En concret, del 5 a l’11 de setembre s’ha tingut un 55,38% de mitjana, demostrant que la manca del turisme de proximitat es deixa notar, ni que sigui de forma mínima.

La setmana de l’11 de setembre la Unió Hotelera (UHA) ha enregistrat una ocupació als establiments del 55,38%. La previsió d’inici era del 44,38%, per tant, es manté constant la tendència dels darrers mesos de millorar les expectatives que es tenen pel que fa a les pernoctacions dels turistes al país. De cara a la setmana vinent, del 12 al 18 de setembre, es preveu una ocupació del 39,21%.

Malgrat que la xifra per si mateixa és positiva, es nota una petita davallada respecte al 2021, on la mitjana de la mateixa setmana va ser del 57%. Això suposa que aquest 2022, el resultat és un 1,7% inferior. S’ha de tenir en compte, però, que aquest any no hi ha hagut pont, i que les escoles a Catalunya van iniciar el curs el 5 de setembre, uns dies més aviat del que és habitual.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending