Andorra Turisme troba més important consolidar els vols a Madrid que no els passatgers que hi hagi

Budzaku considera que en una primera fase el que cal és “obrir la ruta com al seu dia va passar amb l’AVE” i tenint en compte que de moment només podran operar a la Seu avions d’entre 50 i 72 places

L'aeroport de la Seu, des d'on sortirien els vols.
L'aeroport de la Seu, des d'on sortirien els vols.

L’important no és el volum sinó el fet. El destacable no és que volin milers i milers de persones entre Madrid i l’aeroport d’Andorra-la Seu sinó “el fet d’obrir la ruta”. Les consideracions són del director-gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, que s’ha imposat entre altres coses aconseguir més turisme procedent de la capital espanyola. La línia aèria que s’ha de posar en marxa aquest hivern hi pot ajudar. Però, per ara, no ha de ser decisiva.

L’executiu turístic, preguntat sobre l’impacte que poden tenir els vols a Madrid, afirma que l’important, ara mateix, “no és el volum” de passatgers que es rebin per aquest canal, tenint en compte que a l’aeroport urgellenc hi poden operar d’entrada aparells d’entre 50 i 72 places. Allò clau és “el fet d’obrir aquesta ruta com al seu dia va passa amb l’AVE. No és la importància dels passatgers”.

Que quedi clar que hi ha un accés a Andorra per aire, que hi ha una nova línia de comunicació amb el Principat, i que deixa la capital espanyol a tot just dues hores d’Andorra, un fet molt important si es vol mirar d’atraure més clients d’aquella zona. Budzaku ha explicat que Madrid, entre l’origen dels turistes andorrans, està en el top-5. Però veient que la capital espanyola “és molt ‘trendy’”, i tot i que “és un mercat complicat” es voldria atraure més clientela des d’allí.

Sobre la internacionalització dels vols tenint en compte que l’operadora Air Nostrum forma part de l’aliança One World que passa per Barajas, el director-gerent d’Andorra Turisme ha remarcat que el que cal és veure “els objectius” de la companyia. Perquè serà decisiva la voluntat d’aquesta per tenir més o menys activitat. En tot cas, Budzaku ha recordat que l’aeri “no és un negoci simple”, i que hi ha moltes empreses que acaben tenint veritables dificultats. I d’altres, també és cert, que guanyen molts diners.

Comentaris (4)

Trending