L’Andorra Shopping Festival, cancel·lat

Benazet defensa que cal buscar una “entrada de turistes més ordenada” i evitar massificacions com les que es van viure el cap de setmana passat coincidint amb el Pilar

Un instant d'una darrera edició de l'Andorra Shopping Festival.
Un instant d'una darrera edició de l'Andorra Shopping Festival.

El Govern ha decidit cancel·lar l’Andorra Shopping Festival. El motiu? L’actual situació sanitària. Des del Govern, com ha volgut explicar el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, es considera adient evitar la repetició d’imatges com les del cap de setmana passat, que va coincidir amb la celebració del Pilar a Espanya. Es vol “una entrada de visitants més ordenada”.

La decisió s’ha pres al consell de ministres analitzant l’actual situació epidemiològica. Es considera que, amb l’actual panorama, cal evitar una excessiva massificació. Per això, s’opta per suspendre el ja tradicional esdeveniment. No es considera adient pel seu format de festival, que podria provocar aglomeracions puntuals davant espectacles o exhibicions.

“Hem d’intentar tenir una entrada de visitants més ordenada”, ha afirmat Benazet. Pel Govern, ara cal ara apostar per un turisme més semblant al que es va tenir a l’estiu, “amb estades més curtes” i que opti més per la “muntanya, l’esquí, la cultural, el benestar o la gastronomia”.

Andorra Turisme preveu reformular la campanya de comunicació prevista i apostar per una on es destaquin altres atractius com la muntanya, la cultura o la gastronomia

Justament, i a través d’un comunicat, Andorra Turisme ha volgut refermar que continua apostant per “potenciar la comunicació del destí durant aquesta tardor en els mercats propers, per incentivar la visita de turistes al Principat”. També  han indicat que comparteixen la decisió de suspendre l’Andorra Shopping Festival “tant per una qüestió d’imatge del país com per una possible acumulació de turistes en els principals eixos comercials centrals”.

Des de la societat, s’entén que “cal buscar estratègies que ens permetin mantenir un equilibri entre la comunicació turística -per garantir i mantenir les entrades de visitants d´una manera estable i continuada- i a la vegada, preservar al màxim la seguretat sanitària a Andorra, tant per als nostres habitants com per als turistes”. Per això, en breu -de fet es vol presentar l’estratègia al sector aquest mateix dijous- s’engegarà una campanya publicitària als mercats de proximitat per substituir l’Andorra Shopping Festival.

En el comunicat, s’explica que “l’objectiu és continuar posicionant Andorra com una destinació d’escapades curtes i potenciar l’oferta de compres, cultura, wellness i gastronomia durant la tardor, i així donar continuïtat a la comunicació iniciada el passat mes de juny”. Aquesta promoció serà “constant” durant el novembre fins a enllaçar-la amb altres campanyes com la del Black Friday, la de rebaixes i la d’hivern. “La intenció és que la presència de la marca Andorra en la comunicació sigui present d´una forma ininterrompuda als nostres potencials visitants i recordar-los els atractius turístics de la destinació també durant el mes de novembre”, afirmen.

Comentaris (1)

Trending