Andorra i Balears estudien establir una connexió aèria

El projecte està encara en una fase molt embrionària i dependria d’alguna companyia privada que volgués fer-se’n càrrec del trajecte

Una imatge d'arxiu de l'aeroport Andorra-La Seu.
Una imatge d'arxiu de l'aeroport Andorra-La Seu. ARXIU

La connexió aèria entre Andorra i les Illes Balears podria arribar a ser una realitat en un futur. El cap de Govern, Xavier Espot, ha acudit a Palma per mantenir una trobada amb la presidenta del Govern, Francina Armengol. Un dels temes que s’ha tractat a la reunió ha estat aquesta possibilitat d’unir ambdós territoris. Es tractaria d’un projecte que es trobaria en un estat molt embrionari, i que dependria d’alguna companyia privada volgués fer-se’n càrrec del trajecte.

Armengol ha assenyalat que “el que s’ha manifestat és una il·lusió perquè pugui existir”. En aquest sentit, ambdós mandataris han assenyalat que els territoris tenen semblances i, el més important, complementarietat de temporades. “Estem segurs que els ciutadans tindrien molt d’interès a conèixer els territoris”, ha assegurat la presidenta. Tot i això, Espot ha remarcat que tot es trobaria en una fase molt embrionària, i que no hi ha res més enllà d’una clara voluntat política.

Aquesta connexió, però, podria aportar valor afegit a les Illes i a l’economia andorrana. Pel que fa a la complementarietat, Espot ha remarcat que Andorra és un país que treballa a l’hivern i Balears, a l’estiu. Per tant, seria una oferta turística interessant per tal de desestacionalitzar ambdós territoris. Tot i això, i les bones intencions, Armengol ha explicat que “tot depèn que hi hagi una companyia privada que volgués apostar per aquest vol, i així veuríem si és possible incentivar aquest desig”.

Comentaris (9)

Trending