Anàlisi a l’administració per veure què causa el “daltabaix” en la recaptació de la taxa turística

El portaveu governamental reconeix que s’està mirant “de manera interna si hi ha una forma de càlcul diferent” entre departaments que faci que s’hagin ingressat menys diners dels previstos o “si el sector està liquidant de manera correcta” el tribut

Guillem Casal durant la compareixença.
Guillem Casal durant la compareixença. SFGA

El ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia i portaveu del Govern, Guillem Casal, ha reconegut que l’administració està fent un treball d’anàlisi interna per mirar d’aclarir què és el que origina, almenys sobre el paper, el “daltabaix” que s’ha detectat en la recaptació de la taxa turística. L’administració ha ingressat per sota de les previsions. Durant el primer trimestre, un dels forts, ha recaptat 2,4 milions d’euros dels 12 que pensa ingressar durant tot l'any.

El treball intern passa per descobrir si hi ha alguna “disfunció interna” i “intentar resoldre si hi ha una forma de càlcul diferent” abans de “poder traslladar la responsabilitat a l’administrat”. En aquest cas, o en segon terme, caldria “si s’han fet de manera adequada les liquidacions”. Perquè “hi pot haver una disfunció interna però també hi pot haver un mal ús” per part d’altres agents i, per tant, “també podem comprovar si el sector està liquidant de manera correcta aquesta taxa”.

Està clar que el Govern vol mirar de saber “de quin lloc ve aquesta disfunció” i que diversos agents del sector turístic, privats, és clar, asseguren que “la problemàtica és més aviat interna de Govern que problemàtica seva”. A més, i demanat sobre la possibilitat que estiguessin inflades les xifres de pernoctacions, Guillem Casal ha afirmat que “ens creiem les dades que publiquem, que a més estan controlades a través d’altres dades”.

Comentaris (4)

Trending