Air Nostrum es compromet a reduir incidències però Govern avisa que té altres operadors interessats

El ministre de Turisme reconeix la “preocupació” per les “més cancel·lacions de les previstes” en els vols entre la Seu i Madrid però “també s’ha de dir que estem molt satisfets” de l’impacte que ha tingut el trajecte a nivell d’oferta complementària

Un aparell que opera el vol entre la Seu i Madrid.
Un aparell que opera el vol entre la Seu i Madrid. ARXIU

El ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres, n’ha anunciat una de calenta i una altra de freda respecte de la línia entre l’aeroport d’Andorra-la Seu i Madrid que opera Air Nostrum. Torres ha reconegut la “preocupació” pel fet que els vols han tingut “més cancel·lacions de les previstes”, alhora, però, “també s’ha de dir que estem molt satisfets com ha anat el trajecte” en relació amb l’impacte turístic que ha tingut. Air Nostrum s’hauria compromès a rebaixar les incidències. Torres ha admès que hi ha altres companyies que han mostrat interès per la línia.

El titular de Turisme ha explicat que en trajectes similars al que va de la Seu a Madrid, allò normal és que les cancel·lacions per raons meteorològiques estiguin al tomb del 13% com hi ha hagut en el cas dels vols d’Air Nostrum i, en canvi, les anul·lacions per raons tècniques han estat per aquest trajecte de l’ordre del 8 o el 9% per quan no haurien d’estar per sobre del 3 o el 4%. Torres, que ha assegurat que les raons tècniques estarien realment justificades, ha explicat que després de les cancel·lacions seguides que hi va haver fa pocs mesos, es va mantenir una reunió telemàtica amb els responsables de l’operadora.

IMG 6058
Jordi Torres durant la compareixença a AINA.

En la reunió, els representants governamentals haurien fet arribar el seu malestar i Air Nostrum hauria demanat tornar a parlar el setembre per avaluar si realment s’havien reduït les anomalies i, alhora, començar a plantejar la pròrroga contractual per un any més que hi ha establerta. També s’hauria de mirar si hi ha altres freqüències i altres possibles rutes. Torres ha parlat de Mallorca o París. “Després de l’estiu s’ha d’avaluar molt bé una altra freqüència a Madrid” i possibles altres destinacions.

El Govern es manté en què ha de ser el sector privat, les agències de viatges, les estacions d’esquí, els que haurien d’assumir una part important del cost dels vols suplementaris en aquesta nova freqüència que es plantegi i després que els paquetitzin amb altres productes que ofereixen ells mateixos. En tot cas, l’impacte turístic que ha generat la ruta és bo. “Durant l’últim any ha estat a l’alçada de les expectatives”, ha dit el titular ministerial, que ha ressaltat que es tracta d’un “servei de transport addicional”, una altra porta d’entrada o d’arribada al país que va més enllà del volum de persones que realment l’usen. Vaja, és més imatge que quantitat.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending