Aferrats a l'esperança que Andorra es pugui assimilar a la regió sanitària de l’Alt Pirineu

Els comerciants i la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) esperen que a partir del pròxim dia 21 puguin venir visitants catalans

Comentaris

Imatge recent de l'avinguda Meritxell.
Imatge recent de l'avinguda Meritxell. Altaveu

Els comerciants i la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), s'aferren  l’esperança a la possibilitat que Andorra es pugui assimilar a la regió sanitària de l’Alt Pirineu a partir del pròxim dia 21. Són conscients que serà com un bàlsam, que no curarà les ferides però que almenys alleujarà el dolor en un any nefast.

El director gerent de la CEA, Iago Andreu confia en les relacions de bon veïnatge de Catalunya amb Andorra i que la comunitat autònoma tingui en compte la situació geogràfica del Principat. "Si a partir del dia 21 es pot anar de Barcelona a la Seu d'Urgell o de Barcelona a l'Empordà també es podria anar de Barcelona a Andorra. El risc de contagi és el mateix". 

Andreu afirma que és fonamental continuar les negociacions que el Govern manté amb Catalunya. "La situació s'ha complicat per les polítiques que han adoptat els països veïns". Ha posat com exemple el de les estacions d'esquí que han ajornat la seva obertura fins el mes de gener. "Veient les restriccions de França era lògic l'ajornament". Cal recordar, quea  partir del pròxim dia 15, si no hi ha canvis en l'actual situació sanitària al país veí, podran venir els visitants francesos però els catalans representen un percentatge molt alt durant les festes de Nadal.

La situació als comerços és la mateixa, tot esperan la decisió sobre la possible incorporació de Catalunya a la regió sanitària de l'Alt Urgell. Diversos establiments consultats, han coincidit en assenyalar que les vendes des de finals del mes passat i fins el 10 de gener, suposen entre un 30% i un 40% de la facturació de tot l'any, amb la particularitat que aquest ha estat molt fluix des del primer brot de la pandèmia de la Covid-19, el passat mes de març. Els comerciants també són conscients que amb les compres dels residents no n'hi ha prou perquè han fet les seves comandes tenint en compte l'afluència de compradors estrangers.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending