Petició de 10 i 6 anys per fer pujar una jove per prostituir-se i acabar clavant-li una pallissa

Inicialment, la víctima va oferir serveis sexuals de forma força activa de comú acord amb la parella processada, però arran de les diferències pel repartiment dels diners cobrats li van robar l’ordinador i la van colpejar amb duresa

Els fets van ocórrer en un habitatge llogat com a allotjament turístic a la zona de Terra Vella.
Els fets van ocórrer en un habitatge llogat com a allotjament turístic a la zona de Terra Vella. Toni Solanelles

El Tribunal de Corts jutjarà aquest divendres una parella que afronta múltiples càrrecs arran dels fets ocorreguts el maig de l’any passat a un pis de Terravella, a Andorra la Vella. Se’ls acusa d’haver portat una dona per prostituir-se al país i, posteriorment, en el marc de la discussió per com li havien de pagar, d’haver-la retingut a l’immoble i agredir-la. La fiscalia demana fins a deu anys de presó per l’home i sis per a l’altra acusada, per fins a cinc delictes, entre els quals el de proxenetisme i el de tràfic d’éssers humans.

Els fets van tenir lloc ara fa un any. La policia va presentar-se al pis alertada per la dona a la qual la parella havia fet venir expressament al país per oferir serveis sexuals. Denunciava que havia estat agredida pels dos processats, un home de nacionalitat espanyola, de 40 anys llavors, i una dona guineana de tot just 20. Aquesta, segons les fonts consultades, s’havia dedicat anteriorment a la prostitució.

Una imatge d'arxiu de la zona de Terra Vella.

Relacionat

Pallissa amb dos detinguts en un pis de Terra Vella

Activitat que també haurien impulsat a Andorra. Van contactar amb la víctima a través d’una web de contactes i la van fer pujar. Durant uns dies, tot hauria anat bé. El pis va rebre un nombrós grup de clients, alguns dels quals, segons consta en el sumari, haurien arribat a pagar 800 euros per passar la nit amb la treballadora sexual. Fins que van aparèixer les diferències pel repartiment de diners.

Segons va transcendir en un primer moment, arran d’una primera discussió verbal, els dos acusats van agafar l’ordinador a la dona i la van deixar sola al pis. Va ser llavors quan ella va trucar la policia, que va constatar la denúncia per haver agafat l’aparell. Poc més. En el moment que la parella va tornar a l’immoble, però, es va assabentar de l’avís al cos d’ordre i van reaccionar apallissant-la. Quan intentaven marxar de l’edifici van ser detinguts.

Els fets van ocórrer en un habitatge llogat com a allotjament turístic a la zona de Terra Vella.

Relacionat

Empresonats els ‘proxenetes de Terra Vella’

Des de llavors tots dos es troben a la Comella. El Superior, fa uns mesos, va denegar la petició de llibertat de la dona guineana, que fins i tot va acabar recorrent al Constitucional. Aquest divendres, tots dos seuran al banc dels acusats. La fiscalia demana penes elevades per a tots dos, a qui considera responsable de diversos delictes. Els principals, proxenetisme i tràfic d’éssers humans. Però també el de robatori, per haver-se emportat l’ordinador, el de lesions i el d’amenaces.

Així, el ministeri públic demana deu anys de presó ferms per a l’home. Pel que fa a la dona, pel fet d’aplicar l’atenuant de ser menor de 21 anys en el moment dels fets, la petició és inferior, però igualment llarga: fins a sis anys.

Comentaris

Trending